Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Volio bih biti poput arkanđela Mihaela Neka uvijek imam nadnaravnu snagu da životom, riječju i djelom branim Crkvu i kršćanski nauk

Foto: Vuk Kostic, Shutterstock

Foto: Vuk Kostic, Shutterstock

Iv 1,47-51

Par puta kad mi je rečeno: „Ti si anđeo“, iako ne zaslužujem takvu pohvalu, unutar sebe sam klicao od radosti i zahvalio Gospodinu.

Volio bih vršiti poslanje Gabrijela, Mihaela i Rafaela. Htio bih uvijek biti nosilac radosne vijesti. A prva radosna vijest je naviještanje Evanđelja. Reći nekome: „Bog te ljubi i ja skupa s Njim“ znači proizvesti radost u srcu osobe kojoj je upućena radosna vijest. Ne namjeravam i ne želim biti sijač loših vijesti.

Volio bih biti kao Mihael. Neka moje prisustvo u mojoj redovničkoj zajednici, u župnoj zajednici i u četvrti u koju me Duh Sveti doveo bude neprestani egzorcizam preko sile Božje riječi. Neka uvijek imam nadnaravnu snagu da životom, riječju i djelom branim Crkvu i kršćanski nauk.

Volio bih biti kao Rafael s karizmom liječenja rana duše i tijela, da tješim ožalošćene. Volio bih obrisati suze s lica onih koji se osjećaju pritiješnjeni od bogataša i moćnika ovoga svijeta.

Dođi, Duše Sveti i siđi neizmjerno na mene, kako bih mogao biti čista srca! Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh