Duhovnost

DAVID WILKERSON

Vjeruj da će ti dati ono što ti je potrebno

Vjeruj da će ti dati ono što ti je potrebno

Kad Bog kaže čovječanstvu: „Vjerujte”, on zahtijeva nešto neshvatljivo. Vjera je potpuno nelogična i sama njezina definicija govori o nečemu što se ne može obuhvatiti razumom. Razmislimo o ovome: Hebrejima kaže da je vjera jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za ono što ne vidimo (vidi Heb 11,1). Ukratko, rečeno nam je: „Nema opipljivog jamstva niti ikakva dokaza”. A ipak se od nas traži da vjerujemo.


Činjenica je da se svi u ovom životu suočavamo s izazovnim situacijama. Međutim, vjerujem da ako uspijemo razumjeti prirodu vjere – njenu nelogičnu, nerazumnu prirodu – naći ćemo pomoć koja nam je potrebna da prođemo kroz sve.

Promotrimo Abrahama. Bog mu je rekao: „Ustani, izađi i napusti svoju zemlju”. Abraham je sigurno pitao: „Kamo trebam ići, Gospodine?” Ali Bog mu je samo rekao da ide!

To nije bilo logično; zapravo, izgledalo je nerazumno. Kad bi muž došao kući i rekao ženi da se odmah moraju odseliti, ona bi imala čitav niz pitanja: Kamo? Zašto? Kako? Kada? I ne bi joj bilo prihvatljivo da on nema odgovora.

Ali Abraham je čuo od Boga! „Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide” (Heb 11,8). Abraham je okupio obitelj i krenuo ne znajući gdje će završiti. Sve što je znao bilo je da ima kratku riječ od Boga da ide i uvjerenje da mu ništa neće nauditi.

Vjera je tražila da Abraham slijedi to jedno obećanje. Poslušao je i Riječ kaže da mu se to uračuna u pravednost (v. Post 15,6).

Gospodin i nama kaže kao što je rekao Abrahamu: Dajem ti Riječ i odgovorit ću na tvoj vapaj. „Eto, jadnik vapi, a Jahve ga čuje … Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove” (Ps 34,7.16).

Uzdajmo se danas u njega da će nam dati točno ono što nam je potrebno.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh