Duhovnost

DAVID WILKERSON

Vjeruj da će ti dati ono što ti je potrebno Vjera je potpuno nelogična, ali ako uspijemo razumjeti tu njenu prirodu, naći ćemo pomoć koja nam je potrebna da prođemo kroz sve...

Vjeruj da će ti dati ono što ti je potrebno

Foto: Shutterstock

 

Kad Bog kaže čovječanstvu: „Vjerujte”, on zahtijeva nešto neshvatljivo. Vjera je potpuno nelogična i sama njezina definicija govori o nečemu što se ne može obuhvatiti razumom. Razmislimo o ovome: Hebrejima kaže da je vjera jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za ono što ne vidimo (vidi Heb 11,1). Ukratko, rečeno nam je: „Nema opipljivog jamstva niti ikakva dokaza”. A ipak se od nas traži da vjerujemo.

Činjenica je da se svi u ovom životu suočavamo s izazovnim situacijama. Međutim, vjerujem da ako uspijemo razumjeti prirodu vjere – njenu nelogičnu, nerazumnu prirodu – naći ćemo pomoć koja nam je potrebna da prođemo kroz sve.

Promotrimo Abrahama. Bog mu je rekao: „Ustani, izađi i napusti svoju zemlju”. Abraham je sigurno pitao: „Kamo trebam ići, Gospodine?” Ali Bog mu je samo rekao da ide!

To nije bilo logično; zapravo, izgledalo je nerazumno. Kad bi muž došao kući i rekao ženi da se odmah moraju odseliti, ona bi imala čitav niz pitanja: Kamo? Zašto? Kako? Kada? I ne bi joj bilo prihvatljivo da on nema odgovora.

Ali Abraham je čuo od Boga! „Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide” (Heb 11,8). Abraham je okupio obitelj i krenuo ne znajući gdje će završiti. Sve što je znao bilo je da ima kratku riječ od Boga da ide i uvjerenje da mu ništa neće nauditi.

Vjera je tražila da Abraham slijedi to jedno obećanje. Poslušao je i Riječ kaže da mu se to uračuna u pravednost (v. Post 15,6).

Gospodin i nama kaže kao što je rekao Abrahamu: Dajem ti Riječ i odgovorit ću na tvoj vapaj. „Eto, jadnik vapi, a Jahve ga čuje … Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove” (Ps 34,7.16).

Uzdajmo se danas u njega da će nam dati točno ono što nam je potrebno.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh