Duhovnost

VJERUJEŠ ILI NE?

Vjernik ima samo jednu brigu Ako nas ipak ugnjetavaju neke strašne brige, to znači da još uvijek nismo povjerovali do kraja, znači da ne vjerujemo Bogu da on može to sve riješiti svojom svemogućnošću

Foto: Pixabay, Lisa Moore

 

Tko od nas vjeruje? Svi, uistinu? Vjernik ima samo jednu brigu – brigu za svoj odnos s Bogom. Vjernici nemaju drugih briga, jer vjeruju da se Bog brine za njih (usp. Mt 6, 36). Tko od nas nema nikakvih briga osim te? Ako vjerujemo da je Bog svemoguć, onda ne bismo trebali imati nikakve brige koje nas tište:

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.“ (Fil 4, 6)

Ako nas ipak ugnjetavaju neke strašne brige, to znači da još uvijek nismo povjerovali do kraja, znači da ne vjerujemo Bogu da on može to sve riješiti svojom svemogućnošću. Drugačije govoreći, NE VJERUJEMO DA JE ON BOG I OTAC. Mnogi bi se sada mogli osjećati uvrijeđeno, jer iznenada saznaju da ipak ne vjeruju Bogu dokraja. Lakše je nazvati istinu laži negoli priznati da moja uvjerenja nisu istinita. To se događa svugdje, nažalost, svi smo takvi.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Akcija! Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 42 umjesto 60 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh