Vijesti

VIJESTI IZ VATIKANA // Trenutak ohrabrenja: Papa Franjo susreo se s djecom iz potresom pogođenih dijelova Italije

Sveti se Otac, 3. lipnja, u okviru inicijative „Dječji vlak“ susreo s 400 djece iz potresom razrušenih općina središnje Italije

No umjesto da im održi govor, Papa ih je odlučio saslušati. Rekli su mi da vam moram govoriti, ali je meni draže slušati – kazao je papa Franjo te je djecu pozvao da mu opišu svoju trenutačnu životnu situaciju.

Djevojčica Gaia ispričala je svoju priču Svetom Ocu

Svi smo se mi iz razreda 24. kolovoza [2016. godine] prestrašili jer nismo znali tko je preživio, što se dogodilo s našom školom i kućama drugih – rekla je malena Gaia iz naselja Acquasanta. Na sreću su se svi spasili. U Acquasanti nema posebne štete, no našu školu nismo mogli pohađati, sve dok nije bila obnovljena – kazala je.

Papa ih je ohrabrio

Drugi su se našli u težim situacijama: bilo da moraju pohađati nastavu u šatorima, bilo da moraju živjeti u mobilnim kućama jer su izgubili svoje domove. Sveti je Otac saslušao male i velike brige djece te ih je ohrabrio: To što ste proživjeli je ružna stvar, nesreća, a nesreće ranjavaju dušu. No Gospodin nam pomaže ponovno ustati. Kada dođu takve nevolje, daje nam snagu da ponovno ustanemo – kazao je papa Franjo, izmolivši na kraju zajedno s mališanima „Zdravo Marijo“.

Izvor: Vatikanski radio (prenosimo s dopuštenjem); Book.hr

Najčitanije

Na vrh