Vijesti

VIJESTI IZ SVIJETA // U Indiji proslavljen Prvi nacionalni dan mladih

Nacionalni dan mladih nastao je u okviru programa kojim se želi pomoći i pratiti duhovni razvoj mladih…

U Indiji je 6. kolovoza proslavljen Prvi nacionalni dan mladih, koji je ustanovilo Povjerenstvo za mlade Indijske biskupske konferencije, u okviru programa kojim se želi pomoći i pratiti duhovni razvoj mladih. Ta je inicijativa organizirana u podudarnosti sa sedmim Danom azijske mladeži koji se održava u Indoneziji, kako bi se mladim Indijcima koji nisu mogli otići u Yogyakartu omogućilo da sa svojim vršnjacima podijele radosnu poruku Evanđelja.

Inicijativa Indijske biskupske konferencije izazvala oduševljenje kod mladih

Nadbiskup Felix Machado, napomenuo je da je u njegovoj nadbiskupiji priprava počela prije dva mjeseca organiziranjem malih skupina, te posebno istaknuo oduševljenje mladih u cijeloj zemlji zbog sudjelovanja na tom događaju. U Indiji mladi u dobi do 25 godina čine više od pola ukupnoga stanovništva, a prema riječima nadbiskupa Machada, mladi redovno sudjeluju u župnim aktivnostima, živeći s mladima drugih religija u višekulturnoj i višejezičnoj sredini.

Suočavanje s izazovima globaliziranoga svijeta

Naravno, u svijetu mladih Indijaca ne nedostaje ni teškoća kojih ima među mladima drugih zemalja, kao što su, primjerice, one povezane s drogom i alkoholom. Crkve u tomu trebaju biti vrlo aktivne – istaknuo je nadbiskup te dodao da je, nažalost, u njegovoj dijecezi bilo slučajeva suicida među mladima. Činimo sve što je moguće kako bismo se suočili s tim problemima; ustanovili smo telefonsku liniju, aktivnu 24 sata dnevno, na koju se može obratiti svaki mladić ili djevojka; među ostalim organizirali smo i kampanju o utjecaju konzumiranja droge i alkohola. Moramo prihvatiti izazove koje globalizirani svijet postavlja pred mlade – istaknuo je na kraju nadbiskup Machado.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh