Vijesti

VIJESTI IZ LONDONA // Nova nada za malenoga Charlieja: Sudac dopustio dolazak američkog liječnika u britansku bolnicu kako bi pomogao bolesnom dječaku

Sudac je odluku donio nakon što su neurolozi iznijeli činjenice da mogućnost poboljšanja zdravstvenoga stanja malenoga Charlieja iznosi 50%

Iz Londona stižu vijesti da je sudac koji prati slučaj bolesnog dječaka Charlieja Garda, dopustio američkom liječniku da dođe u Veliku Britaniju i ispita zdravstveno stanje dječaka i utvrdi mogućnosti liječenja.

Procjena neurologa

Sudac je odluku donio nakon što su neurolozi iznijeli činjenice da mogućnost poboljšanja zdravstvenoga stanja Charlieja Garda iznosi 50%. Svoju procjenu o mogućnosti liječenja dječaka, liječnik je iznio nakon poziva iz Bijele kuće.

Liječenje u Londonu

Liječnik je putem video-veze naglasio da britanski liječnici mogu biti u krivu vezano s oštećenjem mozga, jer u pitanju može biti i mišić na koji bi lijek mogao pozitivno djelovati. Na pitanje može li terapija pomoći dječaku, liječnik je odgovorio da je to teško procijeniti bez da ga vidi. Također, dodao je se bolest ne može popraviti ili izliječiti, već da se samo mogu poboljšati kongitivne funkcije, prenosi britanski Daily Mail.

Na sučev upit bi li u tom slučaju došao u London, liječnik je odgovorio da bi to rado učinio.

Slučaj će se na sudu nastaviti u petak, a prema pisanju spomenutog britanskog portala, mogao bi se nastaviti i sljedeći tjedan.

Najčitanije

Na vrh