Duhovnost

BERTA PETIT I POBOŽNOST PREŽALOSNOMU I BEZGREŠNOMU SRCU MARIJINU

Vidjela je Presveto Srce Isusovo i s njim sjedinjeno Srce Marijino 'Ta će ljubav biti za tebe i za svijet jedan izvor milosti i privući će mnoge blagoslove'

Presveto Srce Marijino i Presveto Srce Isusovo

Foto: Roman Yaremko, Shutterstock

 

Gospodin je već odavno dao razumjeti svojoj službenici da se ona mora pripremiti za izvršenje jednog poslanja. Dana 4. kolovoza 1909. sazna da mora prihvatiti svetu Katarinu Sijensku za jednu od svojih velikih zaštitnica. Kasnije je svetici bio pridružen i sveti Mihael. Na Božić 1909., za vrijeme Svete Mise oca Decorsanta, Berta je imala prvu objavu svojeg poslanja.

Prva objava poslanja

„Učinite da se voli Srce moje Majke probodeno onim istim bolima koje su razdirale moje.“

Vidjela je ranjeno Presveto Srce Isusovo i s njim sjedinjeno Srce Marijino, probodeno mačem, a zatim je čula: „Učinite da se voli Srce moje Majke probodeno onim istim bolima koje su razdirale moje.“ Vizija se je ponovila 31. prosinca i 30. siječnja 1910.

7. veljače 1910. Berta vidje Srca Isusa i Marije međusobno sjedinjena, natkriljena golubicom, simbolom Duha Svetoga, dok je slušala ove riječi: ,,Treba misliti na Srce moje Majke onako kako ti misliš na moje; živjeti u onom Srcu kako ti želiš živjeti u mojem, dati se onomu Srcu onako kako se ti daješ mojemu; treba proširiti ljubav onog Srca koje je potpuno sjedinjeno s mojim.“

Sljedeći dan ponovno je vidjela dva srca koja su projicirala zrake, a Isus doda: „Objavio sam ti želje svojeg Srca o pobožnosti Srcu moje Majke. Ljubi ga, učini da bude ljubljeno! Ta će ljubav biti za tebe i za svijet jedan izvor milosti i privući će mnoge blagoslove. Prepusti se mojoj ljubavi. Sadašnja želja mojeg Srca bit će ti objavljena…“

Posvećenje svijeta

Nekoliko dana kasnije bila je na hodočašću u Svetoj Ani, u Alzasu, kad joj je bilo objavljeno da je njezino poslanje izvršiti posvećenje svijeta Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu.

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige „Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu“ autorice Irene Corone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh