Roditelji i djeca

HIPERPAŽNJA

VIDEO Zašto većina današnje djece ima problem s koncentracijom? Poslušajte odličnog doktora Kod većine djece u Srednjoj Europi događa se isti problem. Problem koncentracije. 10 minuta učenja i oni ne mogu više. Mi na primjer možemo čitati knjigu jedan, dva, tri sata... Što se dogodilo? To se zove hiperpažnja...

Zašto većina današnje djece ima problem s koncentracijom?

Foto: N-region, Pixabay

Vjerujemo da smo itekako svjesni kako sva sila tehnologije kojom su naša djeca okružena nije dobra za njih. Ipak, zbog tempa života, kućanskih poslova, iskušenja traženja vremena za sebe, prepuštamo djecu ekranima i virtualnoj zabavi.

Dr.sc. Ranko Rajović iz Novog Sada jedan je od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece. U emisiji „Vijugavim drumom sa Rankom Rajovićem” govorio je o hiperpažnji. Problemu s kojim se suočavaju današnji roditelji.

Kada otkrijete što je to hiperpažnja i kako ona značajno otežava razvoj djece, shvatit ćete i zašto ju je važno otkloniti.
Podsjetio je i na neke već pomalo zaboravljene igre koje će vam pomoći u borbi s ovim ogromnim izazovom današnjeg roditeljstva, ali i u razvoju duboke pažnje.
Pogledajte prijedloge koji će vam olakšati i uljepšati roditeljske zadatke.

Razgovor s dr. Rajovićem pogledajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh