Foto i video

IZVOR ŽIVOTA

VIDEO Zašto je propuštanje nedjeljne Svete Mise smrtni grijeh Još kao klinci na vjeronauku naučili smo da je propuštanje nedjeljne Mise grijeh, no jesu li nam naši vjeroučitelji ovako jasno objasnili zašto je to tako? Jesu li nas ovako zapalili za Misu? Mnogi vjernici, nažalost, žive mizernim životima punima gorčine i razočaranja jer ne znaju ovu osnovu naše vjere!

VIDEO Zašto je propuštanje nedjeljne Svete Mise smrtni grijeh

Foto: Screenshot/Youtube

 

Kako jedemo sa stabla života na koje se Isus popeo da bi za nas mogao ubrati plodove? Dao je svoje vlastito Tijelo i Krv. I svaki put kad pristupimo Euharistiji, Isus je tu prisutan. Svaki put kad dođemo na Misu, tu je Isus koji daje s tog stabla, poslužuje nam Jelo, najbolje Jelo, koje nam daje život.

Na Misi si, i zijevaš… Ti si dosadan! Misa nije dosadna, ti si dosadan! Nemaš pojma što se događa u Misi!

Da, mi smo ponovno usred Edenskog vrta, mi smo u centru svemira, ponovno smo u središnjoj točki, u središnjoj točki, u izvoru i vrhuncu našeg života…

Dakle, nađeš li se na Misi, i zijevaš… Ti si dosadan! Misa nije dosadna, ti si dosadan! Nemaš pojma što se događa u Misi! …

Otac Louis Merosne u nastavku videa pojašnjava tajnu Svete Mise, što se na njoj događa i daje jasno i jednostavno objašnjenje zašto je neodlazak na nedjeljnu Svetu Misu smrtni grijeh. Potpuno je logično!

 

 

 

O tome što je Sveta Misa, kako u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno… možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“ autora Josipa Lončara.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh