Foto i video

IZVOR ŽIVOTA

VIDEO Zašto je propuštanje nedjeljne Svete Mise smrtni grijeh

VIDEO Zašto je propuštanje nedjeljne Svete Mise smrtni grijeh

Foto: Screenshot/Youtube


 

Kako jedemo sa stabla života na koje se Isus popeo da bi za nas mogao ubrati plodove? Dao je svoje vlastito Tijelo i Krv. I svaki put kad pristupimo Euharistiji, Isus je tu prisutan. Svaki put kad dođemo na Misu, tu je Isus koji daje s tog stabla, poslužuje nam Jelo, najbolje Jelo, koje nam daje život.

Na Misi si, i zijevaš… Ti si dosadan! Misa nije dosadna, ti si dosadan! Nemaš pojma što se događa u Misi!

Da, mi smo ponovno usred Edenskog vrta, mi smo u centru svemira, ponovno smo u središnjoj točki, u središnjoj točki, u izvoru i vrhuncu našeg života…

Dakle, nađeš li se na Misi, i zijevaš… Ti si dosadan! Misa nije dosadna, ti si dosadan! Nemaš pojma što se događa u Misi! …

Otac Louis Merosne u nastavku videa pojašnjava tajnu Svete Mise, što se na njoj događa i daje jasno i jednostavno objašnjenje zašto je neodlazak na nedjeljnu Svetu Misu smrtni grijeh. Potpuno je logično!

 

 

 

 

O tome što je Sveta Misa, kako u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno… možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: