Duhovna glazba

VIDEO Vanessa Mioč na velikom kršćanskom festivalu u San Remu Iako s različitim pričama, stilovima, iskustvima umjetnici su itekako bili ujedinjeni jednom željom, a to je da služe Bogu kroz glazbu se slavilo Gospodina u sedam različitih jezika.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Ove subote pjevačica duhovne glazbe, Vanessa Mioč, nastupila je u prestižnom i dobro poznatom kazalištu „Ariston” u Sanremu.  Radi se o „Jubilmusic-International Music Festivalu” na kojem je  s ostalih sedam izvođača iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i šire slavila Gospodina.

Ariston je sjedište „Sanremo Festivala” koje predstavlja najvažnije glazbeno natjecanje u Italiji i najstarije natjecanje pop glazbe u Europi.

Iako jedan i drugi festival dijele lokaciju događanja, ipak postoji razlika između njih, a to je svrha okupljanja.

Službeni događaj Biskupije Ventimiglia San Remo

Jubilmusic-International Christian Music Festival je od 2000. službeni događaj Biskupije Ventimiglia San Remo te se održava  svakog kraja studenog. Svrha okupljanja je evangelizacija koja potiče susrete s prosječno više od pet tisuća ljudi godišnje te za razliku od Sanremo Festivala nije natjecanje.

Vrhunac susreta je Međunarodni festival kršćanske glazbe koji je predstavio brojnu glazbu i svjedočanstva s umjetnicima iz različitih zemalja svijeta. Iako s različitim pričama, stilovima, iskustvima umjetnici su itekako bili ujedinjeni jednom željom, a to je da služe Bogu kroz glazbu. Ove subote u kazalištu Ariston, slavilo se Gospodina u sedam različitih jezika. Jedan od njih je bio i hrvatski. Vanessa se predstavila pjesmom „Vjerujem” s kojom je 2021. pobijedila na festivalu Kršćanske Glazbe u Poljskoj.

  „Čast mi je bila slaviti i svjedočiti Gospodina na takvom mjestu”

„Radost, ljubav i glazba. Ovim riječima bih opisala putovanje koje ću doživotno pamtiti. Čast mi je bila slaviti i svjedočiti Gospodina na takvom mjestu. Imala sam priliku upoznati ozbiljne glazbenike koji su otvoreno govorili o životima prije i nakon obraćenja te su me oduševili  svojim iskustvom i savjetima. Jedan od njih je Bob Halligan, tekstopisac hitova poznatih pjevača kao što su Cher, Michael Bolton i Billy Joel. Puno su mi značile Bobove riječi pohvale i podrške kao i zajednička kava prije svete mise na kojoj je s tolikom ljubavlju govorio o važnosti služenja Gospodinu. Također ću pamtiti razgovor s Gatto Panceri, tekstopiscem dobro poznatog Bocellijevog hita „Vivo per lei”. Riječi podrške, savjete kao i iskrene pohvale jednom mladom glazbeniku poput mene puno znače. Bilo je još mnogih glazbenika koji su pokazali ovih dana koliko gore za Gospodinom – predivan prizor i poticaj. Vjerujem da još puno toga mogu naučiti te cijenim prilike u kojima to mogu činiti. Bog je zaista velik. Svaki put se iznova oduševim Njegovom kreativnošću. Ovo nezaboravno iskustvo ću svakako prenijeti na snimanje svog prvog albuma. Još je malo ostalo do kraja – jedva čekam.”

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Za kraj susreta biskup Antonio Suetta održao je Svetu misu.

„Pustila sam nekoliko suza radosnica na toj misi. Baš je to bio jedan lijepi kraj vikenda u kojem sam itekako osjetila Njegovo prisustvo.”, kazala je.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh