Duhovna glazba

IZUZETNO

VIDEO „Salve Regina” u veličanstvenoj izvedbi nove sakralne glazbene skupine Floriani je potpuno novi vokalni sastav koji želi revitalizirati sakralnu glazbu u Americi

Floriani je potpuno novi vokalni sastav koji želi revitalizirati sakralnu glazbu u Americi

Foto: Screenshot

 

Postoji potpuno nova vokalna skupina koja piše i snima izvrsnu katoličku sakralnu glazbu. Floriani, četveročlani zborski sastav, pojavio se 2021. godine s ovim zvjezdanim aranžmanom „Salve Regina”.

Glazba je jednostavna u svojoj kompoziciji, s solo glasom koji se nadvija nad pianissimo dronom. Melodičnom linijom koja samo kaplje četvrt-tonovima, stil vrlo podsjeća na ranokršćansku glazbu s Bliskog istoka, piše HKM. Zapravo, Floriani opisuje djelo kao „mistično sjedinjenje Istoka i Zapada”.

Floriani je skupina koja je posvećena služenju Crkvi i spašavanju kulture kroz ljepotu sakralne glazbe. Na svojoj web stranici pišu o svojoj misiji:

„Vjerujemo da je posvećeno bavljenje sakralnom glazbom bitan element svakodnevnog kršćanskog bogoslužja, a naša misija je revitalizirati ovu tradiciju u zajednicama širom zemlje. Sveti Hugo iz Clunya jednom je govorio o tome kako je učenje, vježbanje i pjevanje liturgijskog pjevanja siguran način za rast u svetosti, bliskosti s Riječju i podvrgavanju disciplini pjevanja Božjih slava. Floriani je uzeo ove riječi k srcu i naša je namjera nadahnuti i educirati sljedeću generaciju katoličkih glazbenika u duhu ovog lijepog nasljedstva.”

U svibnju su Floriani objavili svoju drugu pjesmu, „Ave Maris Stella”, srednjovjekovnog skladatelja Giovannija Mattea Asole. Ova snimka pokazuje izuzetan zvuk koji ansambl može proizvesti. Oni bez napora klize kroz polifonsku himnu, koja je robusna zahvaljujući bogatom basu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh