Vijesti

NA HAVAJIMA

VIDEO Razorni požari nisu uništili crkvu Gospe od pobjede: ‘To je čudo’ Župnik obližnje župe svetog Antuna, monsinjor Terrence Watanabe: "Zadivljen sam Božanskom intervencijom"

Foto: Screenshot, TikTok

Foto: Screenshot, TikTok

Razorni šumski požari koji su zadesili Havaje, osim smrtnih slučajeva za sobom su ostavili pravu pustoš. No, požari ipak nisu uništili sve ispred sebe. Putem društvenih mreža podijeljen je video nedirnute katoličke crkve u Lahaini.

Ova povijesna crkva otvorena je 1846. godine. U videu objavljenom na društvenim mrežama prikazana je sva pustoš nakon požara, ali i požarom netaknuta crkva Maria Lanakila (op.a. Gospa od pobjede).

Najveće turističko odredište na Mauiju, Lahaina, u kojem živi oko 13 000 stanovnika, izgleda devastirano. No, ono na čemu se zadržava fokus dok se gleda video sve će vam razjasniti.

 

@hawaiibrunoldsquad Lahaina Church was saved . Jax was babtized here #mauifire #lahainahawaii #hawaiibrunoldsquad ♬ original sound – HawaiiBrunoldSquad

Župnik obližnje župe svetog Antuna, monsinjor Terrence Watanabe kazao je: “Zadivljen sam Božanskom intervencijom”.

„Za nas to je poput čuda. Kada smo na vijestima ugledali crkveni zvonik koji se uzdiže iznad grada – bio je to sjajan prizor”, prenosi CNA.

Blagdan Gospe od pobjede, odnosno, Blažene Djevice Marije od Krunice, Crkva slavi 7. listopada.

Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh