Aktualnosti

22. RUJNA U SUBOTICI

VIDEO Poslušajte pobjedničku pjesmu HosanaFesta 2019. – ‘Rekla je DA’ Pobjedničku pjesmu „Rekla je DA“ potpisuje skupina Sliryc 33 iz Dugog Sela

VIDEO Poslušajte pobjedničku pjesmu HosanaFeasta 2019. – 'Rekla je DA'

Višeslav Foretić/ foto: Screenshot

 

U subotičkoj se je Dvorani sportova, 22. rujna, održao četrnaesti festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest 2019., s geslom „Na Tragu vječnosti“.

Festival je okupio 15 izvođača – solista i vokalno-instrumentalnih sastava. Izvođači su glasovanjem izabrali pobjednika koji je osvojio Grand Prix nagradu.

Pobjedničku pjesmu „Rekla je DA“ potpisuje skupina Sliryc 33 iz Dugog Sela; pjesmu je izveo Višeslav Foretić koji je autor glazbe, teksta i aranžmana.

Nagrada stručnog žirija za najbolji tekst pripala je Mariji Perković za pjesmu „Križ je most“, koju je izvela Magdalena Kanja.

Nagradu stručnog žirija za najbolju glazbu pripala je ponovno Marija Perković za pjesmu „Trebam Te, Isuse“, koju je izvela Nikoleta Malenić.

Stručni je žiri priznanjem za najboljeg debitanta nagradio Darija Šehić iz Novog Sada, koji se kao kantautor predstavio pjesmom „Ja Jesam“.

Festival je i ove godine bio humanitarnog karaktera. Novac prikupljen od prodanih ulaznica i CD-a bio je namijenjen dvogodišnjakinji koja je teško oboljela i čiji su roditelji svojom pričom dirnuli organizatore.

Organizatori HosanaFesta, koje predvodi vlč. Marinko Stantić, još su jednom pokazali da se u Subotici neumorno radi; teško je ne primijetiti ovih 15 predivnih plodova, pjesama, po kojima se iz godine u godinu naša hrvatska duhovna scena toliko bogati.

 

Pobjedničku pjesmu možete poslušati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh