Duhovnost

RUAH ADONAI

VIDEO Poruka fra Smiljana Kožula mladim svećenicima Intervju s Fra Smiljanom Kožulom pripremila je zajednica Ruah Adonai koja je godinama iz ljubavi prikupljala materijale te na samom kraju njegovog djelovanja snimila intervju u sklopu dokumentarca o zajednici Ruah Adonai kojoj je on bio duhovnik 15 godina

Foto: Ruah Adonai - YouTube / Screenshot

Foto: Ruah Adonai – YouTube / Screenshot

 

Na dan 28. veljače 1942. godine rođen je fra Smiljan Kožul i tom prigodom objavljena je poruka mladim svećenicima o pokretima unutar crkve, te o dvojbama o karizmatskom pokretu koje oni možda imaju a koje je i on sam imao kao mladi svećenik.

Intervju s Fra Smiljanom Kožulom pripremila je zajednica Ruah Adonai koja je godinama iz ljubavi prikupljala materijale te na samom kraju njegovog djelovanja snimila intervju u sklopu dokumentarca o zajednici Ruah Adonai kojoj je on bio duhovnik 15 godina.

Djelo Duha Svetoga

Mladim svećenicima fra Dragan Smiljan Kožul poručio je da sve što se u Crkvi dogodilo djelo Duha Svetoga. Pokreti nastali nakon Drugog vatikanskog sabora doprinose životima župnih zajednica. Kako je rekao, riječ je o Kursilju, neokatekumenskom putu te karizmatskom pokretu.

„Nakon Drugog vatikanskog sabora Duh Sveti je pokrenuo karizmatsku zajednicu i danas ima preko 130 milijuna katolika koji slijede tu duhovnost”, naveo je fra Smiljan.

Isus Krist je svojim učenicima ‘zadao’ četiri zadaće koje trebaju zapamtiti, a to je i glavna poruka svećenicima. Radosnu vijest naviještati, svete sakramente podjeljivati, liječiti bolesne te oslobađati one koje napadne zloduh.

Podsjetimo, 2. listopada 2023. godine u jutarnjim satima u Varaždinu fra Kožul se preselio Gospodinu u Vječni Mir.

Poslušajte njegove riječi:

Za Book.hr priredila A. P.

PREPORUKA! Knjiga „Pastiri. Knjiga koju bi svaki župljanin trebao pokloniti svome župniku“ autora Paola Curtaza. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh