Razno

NIJE LAKO DOĆI BOGU DO ČOVJEKA

(VIDEO) Pogledajte predivno selo, mjesto susreta Marije i Elizabete Djevica Marija krenula je u posjet iz svog grada Nazareta u Elizabetino selo Ain Karim, nedaleko Jeruzalema. Udaljenost između ova dva mjesta iznosi oko 140 km, za što je trebalo pet dana pješačenja...

(VIDEO) Pogledajte predivno selo, mjesto susreta Marije i Elizabete

Foto: Screenshot

…nismo mi oni koji posjedujemo neodoljivu potrebu susreta sa Sinom Svevišnjega, nego on žudi susresti se s nama! Nije Elizabeta ona koja hita Mirjam, ne bi li u njezinu zagrljaju osjetila pokrete Mesijina čeda, nego Mirjam, noseći u sebi Sina Božjega, hita Elizabeti da je zagrli i omogući joj prigodu da se ispuni Duhom Svetim te joj time pruži veliku radost.

(…)

Moramo na ovom mjestu zamijetiti važan detalj – okolica kojom je hitala Mirjam bijaše brdovita. Riječ horeinos, koja je na tom mjestu upotrijebljena, sugerira da je riječ o nedostupnu, brdovitu, zaraslu mjestu, do kojeg se dolazi teškom mukom. Nije lako Bogu doći do čovjeka. Primjedba o tome brdovitom šipražju podsjeća na to kako je Adam zalutao u rajskom šipražju. Promotrimo pobliže Mirjam, točnije njezino Dijete, koje još nosi u svojoj utrobi. Prije nego što je Isus naučio hodati, prije nego što je naučio izgovoriti bilo koju riječ, duhovno nadahnjuje svoju Majku da pođe na put kroz teško područje, jer želi doprijeti do čovjeka izgubljena u šipražju grijeha.

Komu je toliko stalo do susreta? Čovjeku? Ili Bogu? Tko koga zapravo iščekuje? Tko komu stremi?

(„Valovi milosti“ p. Augustyn Pelanowski)

U videu možete pogledati kako izgleda Ain Karim, Elizabetino selo, mjesto pohoda Blažene Djevice Marije:

Ulomak je iz knjige „Valovi milosti“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh