Aktualnosti

ZALJUBLJENIK U EUHARISTIJU I ‘RAČUNALNI GENIJ’

VIDEO Jučer je u Asizu beatificiran Carlo Acutis – prvi blaženik ‘milenijalac’ Carlo Acutis volio je PlayStation, nogomet, bicikl, video-igrice, računala, ali je također jako volio ići na misu i primati živoga Isusa u pričesti. Na neki način je zaštitnik digitalnih medija jer pokazuje kako i internet može pomoći na putu osobne svetosti.

VIDEO Jučer je u Asizu beatificiran Carlo Acutis – prvi blaženik ‘milenijalac’

Foto: carloacutis.com

 

Jučer, 10. listopada u Asizu je blaženim proglašen Carlo Acutis, mladić koji je bio poznat po tome što je volio Euharistiju, ali i po svom velikom talent zbog kojeg su ga nazivali “računalnim genijem”.

Sluga Božji Carlo Acutis, kao prvi pripadnik milenijske generacije koji je i služeno postao blaženikom, rodio se 3. svibnja 1991. godine, a umro je od leukemije u 15. godini života – 12. listopada 2006. godine. Tijekom svoga života, među ostalim, izradio je mrežnu stranicu posvećenu euharistijskim čudima i zadržao duboku pobožnost euharistiji do svoje smrti. Također je volio PlayStation te je vjerojatno prvi od blaženika i svetaca koji je volio tu računalnu igru, piše IKA.

Foto: Screenshot; Vatican Media/YouTube

 

“Iako je Carlo stvarao digitalni sadržaj dok su YouTube i Facebook bili još u svojim stvarateljskim povojima, njegov život i primjer i dalje su relevantni u današnjem brzom dobu društvenih mreža. Carlo je pokazao dobru stranu interneta. I znamo da je svjetlost jača od tame. Carlo je Božji ‘influencer’”, rekla je njegova majka Antonija Salzano, prenosi HKM.

Nedavno je otvorena Carlova grobnica te je utvrđeno da mu je tijelo ostalo čitavo. Više o tome možete pročitati ovdje.

Snimku beatifikacije Carla Acutisa možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh