Aktualnosti

PRVI VELIKI DUHOVNI KONCERT HUMANITARNOG KARAKTERA U RIJECI

VIDEO Dirljivi trenuci na koncertu ‘Rijeka milosti’: Svaki je beskućnik važan Isusu Na koncertu se je okupilo oko dvije tisuće ljudi, a ovih je dana objavljena snimka pjesme „Dubine“ u izvedbi Amorosa i nagovor fr. Ivana Dominika Iličića, studentskog kapelana u Rijeci

VIDEO Dirljivi trenuci na koncertu 'Rijeka milosti': Svaki je beskućnik važan Isusu

Foto: Screenshot

 

U veljači ove godine, u sportskoj dvorani „Dinko Lukarić“ na Kozali u Rijeci, održan je prvi veliki duhovni koncert humanitarnog karaktera – Rijeka milosti. Koncert je održan s ciljem da se pomogne Kuća utočišta koja skrbi o beskućnicima u Rijeci. Na koncertu se je okupilo oko dvije tisuće ljudi, a ovih je dana objavljena snimka pjesme „Dubine“ u izvedbi Amorosa i nagovor fr. Ivana Dominika Iličića, studentskog kapelana u Rijeci.

Fr. Ivan molio je za beskućnike, za domovinu, ali i za milost da svaki čovjek upozna dubine Božje ljubavi. Jedan od dirljivijih trenutaka na koncertu svakako je bio onaj, kada se je fr. Ivan tijekom molitve obratio beskućniku Ivanu:

„Ivane, znam da si u VIP loži, tamo ti je i mjesto, jer si vrlo važan Isusu. Važan si i meni. Ti i svi ostali beskućnici. Važni ste meni i važni ste Isusu, važni ste svima nama. Hvala ti što si mi pomogao da susretnem dubinu Kristova lica u tvojim očima.“

Rijeka-milosti

Foto: HKM

 

Iva Smojver iz Amorosa rekla nam je da je bio „neopisiv osjećaj slaviti Gospodina u svom rodnom gradu pred toliko ljudi u velikom zajedništvu. Prepuna je dvorana orila, svi su pjevali od prve do zadnje pjesme, a bilo je i puno suza radosnica. Za vrijeme molitve koju je predvodio pater Ivan Dominik Iličić i dok smo molili s njim na pozornici, doslovno sam imala osjećaj da lebdim koliko se je osjetilo pomazanje Duha Svetoga. Bogu hvala i našoj Majčici na svakom čovjeku u publici i u organizaciji. A sad već polako i s nestrpljenjem iščekujemo novu Rijeku milosti, pa se preporučamo u Vaše molitve“.

Osim Amorosa, na koncertu su nastupili Petar Buljan iz Božje pobjede, fra Marin Karačić, Zajednica Krista Kralja, Zbor mladih riječke nadbiskupije, Božja slava bend, Duhovni kutak, SKAC Split i Rahela Grozdanov. Od prodaje ulaznica prikupljeno je oko 92 tisuće kuna. Za beskućnike to znači stotinu obroka dnevno i to godinu dana.

Snimku „Dubina“ i nagovor fr. Ivana možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh