Osobni razvoj

SVETI FRANJO

VIDEO Da se ovaj mladić nije suočio sa strahom od oca, možda nikada ne bismo čuli za njega Da je ostao ukopan u svoj strah, mi danas ne bi čuli za njega... Bog ima moć osloboditi!

VIDEO Priča o mladiću koji se suočio sa strahom od oca

Foto: Pixabay

 

Fra Augustin Čordaš u ovoj propovijedi donosi svjedočanstvo jednog mladića koji je iskusio Božju prisutnost u svom životu. Podno križa srce mu je ispunila Božja ljubav. Čuo je kako mu Krist govori – dogodilo se jedno očitovanje Božje ljubavi.

Taj mladić je imao nezgodnog oca. Imao je od njega određena očekivanja. Mladić je to znao i bilo ga je strah oca. Bježao je od njega… Čak se skrivao od njega… Odjednom je mladić shvatio da ako bude stalno bježao od oca, nikad ništa neće biti od njega. Odlučio je biti hrabar. Podijelio je svoje svjedočanstvo nasred trga.

Ovo je priča svetog Franje.

Da je ostao ukopan u svoj strah, mi nikad ne bi čuli za njega. Učinio je korak vjere.

„Ne budite tjeskobno zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih? A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat? I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane kako rastu! Ne muče se niti predu. A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih. Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni? Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.”

Fra Augustin je podijelio i svoje iskustvo oslobođenja od straha, poslušajte u cijelosti nagovor u nastavku:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh