Zanimljivosti

INSPIRACIJA MNOGIMA

VIDEO BALERINA Ova djevojka rođena je bez ruku, ali to je nije spriječilo da živi san Gledajući je kako klizi drvenom pozornicom, sinkronizirana s kolegicama, lako je zaboraviti da pleše bez ruku

Foto: Screenshot

 

Kada ju je majka prvi put, s pet godina, ostavila na satu baleta, brinula se hoće li se uklopiti.

Naime, Vitórija Bueno rođena je bez ruku, a san da postane plesačica činio se bolno nerealnim – posebno u malom gradu u ruralnom Brazilu, gdje je zbog svoje invalidnosti bila izložena znatiželjnim, pa i podrugljivim pogledima.

„Podigli bi joj rukave da pogledaju“, prisjeća se njezina majka Wanda i dalje osjećajući bol zbog neosjetljivosti ljudi.

No, Bueno, koja danas ima 16 godina, usredotočila se na svoje baletne korake, piruete i druge tehničke izazove. Danas je redovita učenica na baletnoj akademiji u rodnom gradu u državi Minas Gerais,  i postala je zvijezda društvenih mreža i inspiracija mnogima.

“Za mene su ruke samo detalj”, kaže Vitórija.

Gledajući je kako klizi drvenom pozornicom, sinkronizirana s kolegicama, lako je zaboraviti da pleše bez ruku.

„Ne osjećam da mi uopće trebaju“, kaže ova mlada odlučna djevojka.

Balet joj pomogao i u svakodnevnom životu

Balet je započela plesati po savjetu svog fizioterapeuta.

Više od pukog ostvarenja sna, snaga i fleksibilnost stečena plesom pokazale su se presudnima za Buenu, koja radi sve, od pranja zuba do uzimanja predmeta s polica trgovine, nogama.

S preko 150 000 Instagram sljedbenika (@vihb_bailarina), Bueno je drago što je uzor i drugima. „Mi smo više od svog invaliditeta, pa moramo loviti svoje snove”, kaže Vitoria sa širokim osmjehom na licu.

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh