Duhovnost

FRA AUGUSTIN ČORDAŠ

VIDEO Adventska meditacija: Preko tvoje neznatnosti i slabosti, Ja ću učiniti velika djela Danas upoznaj koliko te prihvaćam. Danas zagrli svoje siromaštvo. Danas, gledaj kako ti prilazim u jednostavnosti, u istini. Danas upoznaj koliko je tvoja ljubav malena, tvoje srce prazno... Ali neka te to ne zbuni, nego još više ispuni pouzdanje u moju ljubav. Zato slavi svoga Boga, veličaj ga s Marijom. Neka iz tvoga srca provre zahvalnost!

VIDEO Adventska meditacija: Preko tvoje neznatnosti i slabosti, Ja ću učiniti velika djela

Foto: Pixabay

 

U ono vrijeme: Marija reče: »Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje! Odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.«
Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući.

Za svakodnevno pratiti meditacije s fra Augustinom Čordašom možete se besplatno pretplatiti na YouTube kanal.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh