Najave

DUBRAVA, ZAGREB

UŽIVO, ČETVRTKOM Priključi se novoj grupi Škole molitve Okupljamo se oko Božje riječi četvrtkom od 20 do 22 sata. Pridruži nam se:

Otvorili smo novu grupu Škole molitve!

Termin: četvrtkom od 20 do 22 sata.

Lokacija: Zagreb, Dubrava, na adresi: Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28, 1. kat (ulaz s dvije strane zgrade).

Voditeljica je Tereza Halužan.

PRIJAVA I INFO

Kontakti za više informacija i prijave > Mob: 098/232-515 (Tereza); E-mail: [email protected]

Vidimo se!

Priključi se novoj grupi Škole molitve za mlade također uživo četvrtkom, od 17 do 19 sati. Više informacija, ovdje.

Ohrabri se

»Čovjek je u samom sebi podijeljen. Zbog toga je sav život ljudski, i pojedinaca i skupina, označen dramatičnom borbom između dobra i zla, između svjetla i tame.« DRUGI VATIKANSKI KONCIL, v. KKC 1707

U Školi molitve prije svega “razmatramo [meditiramo]” a to “je u prvom redu traženje. Duh traži da shvati razloge i načine kršćanskog života, kako bi uz njih prionuo i odgovorio Gospodnjim zahtjevima”, v. KKC 2705-2708

Susretnimo ga

Molitva je uvijek susret s Bogom i ima najrazličitije oblike no svim tim susretima zajedničko je to što u njima mi kao osoba susrećemo Boga kao osobu. Usporedimo taj susret s bilo kojom drugom osobom. Što nam je u pojedinim situacijama susreta važno?

To svakako ovisi o tome što osoba koju susrećemo za nas predstavlja i koliko je poznajemo te koliko povjerenja u nju imamo. Svakako je važno čuti osobu koju susrećemo, važno je vidjeti je i promatrati njezino ponašanje, osjetiti njezine emocije, prepoznati njezinu volju. Važno je toj osobi dopustiti da djeluje na nas svojim riječima i činima. Važno je bez straha očekivati da ćemo se u susretu s tom osobom smijati i plakati, ljutiti i radovati, ohrabrivati i plašiti – s radosnima ćemo se radovati a sa žalosnima žalovati. Od drugih osoba učimo i poprimamo nešto od njihova karaktera. Stara poslovica kaže: „S kim si – takav si!”

Upravo to primijenit ćemo na naš susret s Bogom u molitvi.

Odmah si na početku posvijestimo činjenicu da nije Bog jedini kojeg u molitvi susrećemo, nego susrećemo i sve one koji se nalaze u duhovnim prostorima (usp. Heb 12, 22-24). Tako naš duh u molitvi može susresti anđele, proslavljene duše na nebu, duše u čistilištu i duše drugih ljudi, naših suvremenika, koji poput nas mole i molitvom ulaze u susret s Bogom. To nam potvrđuju nebrojeni primjeri ljudi molitve kroz povijest Crkve, i pozivaju nas da ih nasljedujemo.

Iz knjige Josipa Lončara, Škola molitve 1 – upoznati i doživjeti Boga. Besplatno ju možete preuzeti ovdje.

Škola molitve 2 (Razmatranje otajstava krunice)

Škola molitve 3 – Dar jezika

***

Svjedočanstvo polaznika, danas i jednoga od naših voditelja: Uz pomoć „Škole” na svom sam zidu pronašao vrata

Još svjedočanstava možeš čitati ovdje.

****

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i

najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Foto: Matthew Egginton, Shutterstock
mv; Book.hr

 

 

Najčitanije

Na vrh