Osobni razvoj

DEBORA JO

Uz pomoć ovih biblijski nadahnutih koraka – danas izaberi vjerovati Bogu i biti sretan Ne brini se ni za što. Sa zahvaljivanjem iznesi svoje molbe Bogu. Ako prilaziš Bogu unaprijed se tjeskobno brinući, to nažalost znači da nešto u tebi ipak sumnja da je Bog sposoban i voljan surađivati s tobom

Foto: Pixabay

 

Koliko smo sretni svojim životom često je najmanje povezano s našim okolnostima. Znamo da ljudi i u teškim životnim situacijama imaju snagu izabrati pozitivan stav, nadu i vjeru da Bog ima sve u svojim rukama te se ne prepuste beznađu onoga što im je vidljivo ograničenim ljudskim pogledom…

Uz pomoć ovih biblijski nadahnutih koraka – danas IZABERI vjerovati Bogu i biti sretan.

1. Vjeruj da Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube. Sad ne mora sve biti dobro – ali Bog obećava da će biti. Da će sve u Njemu doći do punine i da će dovršiti djelo koje je započeo u tebi… Sve svoje pouzdanje stavi u vjeru i nadu da će sve biti dobro!

2. Ne brini se ni za što. Sa zahvaljivanjem iznesi svoje molbe Bogu. Ako prilaziš Bogu unaprijed se tjeskobno brinući, to nažalost znači da nešto u tebi ipak sumnja da je Bog sposoban i voljan surađivati s tobom. Ne brini se. Zahvaljuj Bogu kao da je već ispunio tvoje molbe – vjeruj da će On to učiniti na svoju slavu i tvoju radost! (Iako ne uvijek „kada” i „onako” kako mislimo…)

3. Svoj um i srce usmjeri prema nebeskim, a ne zemaljskim stvarima.

Dokle god si nečim vezan, stojiš na mjestu.
Tomislav Ivančić

Ne veži svoju sreću za nešto propadljivo i ne vrednuj vrijednost svoga života na temelju zemaljskih uspjeha. Sve svoje težnje usmjeri prema čistom srcu i osvajanju Neba. Život je prekratak… Vječni život nema kraj.

4. Najprije traži Kraljevstvo Nebesko. Sve drugo što ti je potrebno, nadodat će ti se ako odabireš u svom životu tražiti Božje Kraljevstvo. Zahtijevaj od sebe živjeti dostojno poziva kojim si pozvan.

5. Znaj ovo i vjeruj: Bog je za tebe! Bog je dao svoga jedinog Sina za tebe. Kako ti onda s Njime neće sve drugo darovati? Ništa nije važnije od toga da Mu vjeruješ.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh