Osobni razvoj

OSLOBOĐENJE OD NEREALNIH OČEKIVANJA

Usvoji ovaj stav i uvelike ćeš si olakšati život Život je puno lakši kad živimo s ovim stavom srca

Foto: Shutterstock

 

„Nitko nije dobar osim jedinoga Boga.“ (Marko 10,18b)

Nerealna očekivanja mogu brzo ukrasti naš mir i radost. Obično želimo savršen dan, sa savršenim ljudima, biti savršeno sretni u našem savršenom malom svijetu, ali svi znamo da to nije stvarnost. U stvarnosti je samo Bog savršen, a mi ostali smo u izgradnji.

Đavao zna krasti naš mir i on nas nastoji uznemiriti kad se naša nerealna očekivanja raspadnu. Nakon godina puštanja đavla da ukrade moj mir, napokon sam shvatila: Život nije savršen i dogodit će nam se i stvari koje nismo planirali i kroz koje radije ne bismo prolazili. Moj novi stav je postao: Oh, dobro, to je život! Otkrila sam da ako ne dopustim tim stvarima da me impresioniraju, one me neće moći ni deprimirati.

Želimo savršen dan, sa savršenim ljudima, biti savršeno sretni u našem savršenom malom svijetu, ali svi znamo da to nije stvarnost. U stvarnosti je samo Bog savršen, a mi ostali smo u izgradnji

Svatko se mora nositi s neugodnostima, ali možemo se nositi s njima izbjegavajući loš stav.

Danas zapamti – samo je Bog dobar i savršen, i nauči vjerovati u Njega. On te može uvijek voditi kroz razočaravajuće okolnosti, jačati te kroz to i pomoći ti održati mir.

Molitva

Bože, samo si Ti savršen. Radujem se što znam da čak ako ljudi i okolnosti podbace, Ti nikad nećeš. Biram život mira koji dolazi od polaganja nade u Tebe, umjesto pouzdavanja u stvari koje će me razočarati.

Autorica: Joyce Meyer; tv.joycemeyer.org, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh