Vijesti

UOČI 23. SVJETSKOG DANA MLADIH // Predstavljena službena himna Svjetskoga dana mladih u Panami 2019.

Predstavljena službena himna Svjetskoga dana mladih u Panami 2019.!

Foto: Svjetski dan mladih

 

Skladana je u ritmu tipičnom za panamsku kulturu; stihovi su na španjolskom jeziku, a refren pjesme glasi ‘Evo službenice Gospodnje…’

Panamska nadbiskupija predstavila je u službenu himnu XXXII. Svjetskog dana mladih, koji će se održati u Panami od 22. do 27. siječnja 2019. S obzirom da je Marija tematska inspiracija cijeloga SDM-a 2019., tako je Marija i glavna tema himne naslovljene ‘Evo službenice Gospodnje. Neka mi bude po riječi tvojoj!’ (Lk 1,38).

Predstavljanje himne

Autor himne je Abdiel Jimenez. Skladana je u ritmu tipičnom za panamsku kulturu, stihovi su na španjolskom jeziku, a refren pjesme glasi ‘Evo službenice Gospodnje…’.

Himnu je predstavio panamski nadbiskup Jose Domingo Ulloa Mendieta. „Oduševljeni smo što ćemo mladim ljudima diljem svijeta pomoći da, pjevajući ovu himnu, radosno i spremno prepuste Gospodinu da mijenja njihov život”, rekao je.

Nadbiskup Paname izrazio je iznimno zadovoljstvo i čast odlukom pape Franje, da se idući Svjetski dan mladih održi u njegovoj nadbiskupiji, ovaj put u mjesecu siječnju zbog najpovoljnijih klimatskih i vremenskih uvjeta u tom razdoblju u Panami.

Himna SDM-a Bienaventurados los misericordiosos

Himna počinje stihovima:

Hodočasnici smo pristigli danas tu,
s kontinenata i iz gradova;
Gospodinovi misionari želimo biti,
Njegovu riječ i poruku pronositi.
Biti kao Marija, koja je nekoć rekla ‘DA’ Tvom pozivu,
Nebo se veseli i radosno pjeva,
sva zemlja slavi Tvoja čudesna djela.

Izvor:  Laudato.hr; (Dnevno.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh