Najave

NULTA STOPA GLADI

ULAZ SLOBODAN Marijini obroci pozivaju na pretpremijeru svoga dokumentarnog filma 30. 11. – Zagreb, 1. 12. – Slavonski Brod, 2. 12. – Split

Kenija, Veronica Ngasitae, volonterka kuharica sa svojom djecom

„Nulta stopa gladi” prva je epizoda u nizu šest dokumentaraca koja se bavi problemom gladi u svijetu, s posebnim naglaskom na gladnu djecu. Serija prikazuje izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom) koji se ujedinjuju u vrlo izazovnim okolnostima s ciljem da zaustave gladovanje djece.

„Nulta stopa gladi” prikazuje izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom)

Marijini obroci Hrvatska djeluju od 2009. godine i danas zahvaljujući dobroti podupiratelja imaju otvorenih 30 školskih kuhinja: 6 u Malaviju, 18 u Zambiji, 5 u Beninu i 1 u Ekvadoru. Dio su globalnog pokreta Mary’s Meals, koji trenutno osigurava hranjive dnevne obroke za 2,4 milijuna djece u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta. Dovoljno je samo 22 € za prehranu jednog djeteta tijekom cijele školske godine.

Globalna humanitarna organizacija Mary’s Meals nudi jednostavno rješenje za glad djece u nekim od najsiromašnijih i najizazovnijih mjesta diljem svijeta. Potaknuti dirljivim scenama iz filma, iz Marijinih obroka najavljuju nadolazeće događaje:

U četvrtak, 30. 11. 2023. godine, u kinu Kinoteka, Kordunska ul. 1, Zagreb, Marijini obroci će prikazati pretpremijeru dokumentarnog filma „Nulta stopa gladi” s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan. Radi lakše organizacije, mole se posjetitelji kina u Zagrebu da svoj dolazak potvrde ovdje. Događaj za kino u Zagrebu možete pronaći na Facebooku.

U petak, 1. 12. 2023. godine, u My Way, Bar & Restoran, Trg I. B. Mažuranić 10, u 19 sati volonteri u Slavonskom Brodu organiziraju Večer Marijinih obroka u sklopu koje će biti prikazan dokumentarni film „Nulta stopa gladi”. Ulaznice se mogu podići u info centru Marijinih obroka Slavonski Brod na adresi P. Krešimira IV br.2. Više o događaju možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i svoj dolazak potvrditi ovdje.

U subotu, 2. 12. 2023. godine, u Hotelu Pax, Put iza nove bolnice 10 c, Split, na humanitarnoj Večeri Marijinih obroka bit će prikazan dokumentarni film „Nulta stopa gladi”. Početak: u 18 sati. Svi dobročinitelji, podupiratelji i zainteresirani su dobrodošli. Više o događaju saznajte na Facebook stranici Volontera Marijinih obroka Split.

Kenija. Chris Watt Photography; [email protected]; https://chriswatt.com

Svaki čovjek može učiniti mnogo kako bi donio dugotrajnu promjenu u najsiromašnijim zajednicama svijeta

Marijini obroci Hrvatska nadaju se da će ovaj događaj i polusatni film izazvati zanimanje i razumijevanje njihove misije i uloge koju imaju u borbi s najvećim svjetskim izazovom. Iz Marijinih obroka kažu: »Prikazujući pretpremijeru filma „Nulta stopa gladi” i naglašavajući koju ulogu možemo imati u ovoj misiji, nadamo se da ćemo potaknuti ljude da nam se pridruže i poduzmu korake u rješavanju globalne krize gladi. Mnogo je stvari koje svaki čovjek može učiniti kako bi donio dugotrajnu promjenu u najsiromašnijim zajednicama svijeta.«

Više o Marijinim obrocima pročitajte na internetskoj stranici te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Donirati možete na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci, IBAN: HR7923600001102102666.

Ako želite saznati više o radu Marijinih obroka, javite se putem elektroničke pošte na [email protected] ili pozivom na broj 01/5509-250.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh