Aktualnosti

SNAGA BOŽIĆA

Udruga Zdenac: Pokrenuta je lavina dobrote koja pomaže siročadi, uključi se i ti Pokrenuli smo akciju Snaga Božića i planirali obući 1000 djece u Africi i Južnoj Americi. Naša misija je ispunjena. Zajedno smo obukli 1054 djece u Tanzaniji, Keniji, Kongu, Ugandi, Madagaskaru, Venezueli, Ekvadoru, Kubi, navode iz Udruge Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

 

„Djelima smo pokazali da smo MI „Snaga Božića“ i učinili smo da ovaj Božić ovi siromašci čista srca otkriju bogatstvo Božića”, poručuju iz udruge Zdenac. Bog je koristeći Zdenac kao sredstvo pokrenuo lavinu dobrote i učinio da ova siročad ima obitelj na drugom kraju Zemlje.

„Dragi prijatelji, pokrenuli smo akciju Snaga Božića i planirali obući 1000 djece u Africi i Južnoj Americi. Naša misija je ispunjena. Zajedno smo obukli 1054 djece u Tanzaniji, Keniji, Kongu, Ugandi, Madagaskaru, Venezueli, Ekvadoru, Kubi.

Oni su naša djeca jer nam ih je Bog darovao. Mi im služimo i želimo da se nanovo rode i da rastu skupa s nama. Da su naša djeca, iskazali ste se na djelu milosrđa koje je veliko u očima ove potrebite djece, ali i Božjim očima.

Hvala svima: pojedincima i školama (vjeroučiteljima i učiteljima koji uče djecu milosrđu, empatiji i solidarnosti).

Darivali smo Isusa u malenima, ostavljenima i zaboravljenima.

Tako mu zahvaljujemo za besplatni dar ljubavi, zahvaljujemo se Isusu koji svakodnevno ulazi u naš dom, koji ulazi u naša srca preko potrebitih.

„Osjećam se jako dobro jer ste vi kao roditelji koji su svojoj kćerki kupili novu odjeću da mogu biti sretna. Hvala puno.“ Samantha, Ecuador

Foto: Udruga Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

Pravo je zadovoljstvo bilo gledati djecu koja prvi puta u životu biraju odjeću koju će nositi, pa nove tenisice, haljine, cipele… Prava transformacija i ne samo u odjeći, nego u raspoloženju, samopoštovanju, odvažnosti, raspoloživosti…

Kako je malo potrebno da učinimo čovjeka sretnim, samo kad se malo maknemo od sebe. I mi smo tada sretni, zadovoljni, ponosni na sebe.

„Sanjala sam da imam novu odjeću za Božić, ali nisam mislila da je to moguće jer nemamo novca, nemamo dovoljno ni za hranu. Mama mi nije mogla kupiti odjeću i obuću. Sretna sam zbog ovog dara, milosti što ste omogućili meni i mojim vršnjacima da nikad ne zaboravimo ovaj Božić. Prvi puta smo bili u velikoj trgovini, sami smo birali odjeću.

Hvala Bogu na ovoj prekrasnoj gesti i vama dobri ljudi! Zbog vas se osjećam blagoslovljeno i vrlo voljeno.“ Carmen, Venezuela

Foto: Udruga Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

„Jako zahvaljujem na odjeći koju ste mi kupili. Molim Boga da vam višestruko vrati. Bog vas blagoslovio i štitio. Hvala puno.“ Elias, Tanzanija

Foto: Udruga Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

Ne trebamo zato čekati Božić, budimo sretni svaki dan. Činimo djela milosrđa svakodnevno, kako možemo i znamo bilo u svom okruženju bilo u siromašnim zemljama. Tada možemo biti sigurni da je Isus s nama svakodnevno i sve je na svom mjestu. Sretni smo.

„Osjećam se jako dobro zbog poklona koji ste nam dali. Želim vam zahvaliti. Puno hvala i Bog vas puno blagoslovio.“ Divine, Kongo

Foto: Udruga Zdenac

Foto: Udruga Zdenac

Dragi prijatelji HVALA VAM!

Pozivamo vas da se za ovu djecu nastavimo brinuti s pet eura mjesečno (trajni nalog). Darujmo Isusa u malenima i preko godine. Za nas nije mnogo, a njima daje osjećaj pripadnosti, prihvaćanja i samopouzdanja!”, poručuju iz Zdenca.

Podaci udruge:

Sjedište udruge „Zdenac“: Ivana Gorana Kovačića 39, 10 370 Dugo Selo

Ured u Splitu: Ante Petravića 1, 21 000 Split

GSM: +385 95 871 6069 E-mail: [email protected]

Žiro račun / IBAN: HR9023400091110984714 PBZ banka

Model: 00

Poziv na broj: 70

Opis plaćanja: Donacija za djecu u misijama

Uplata iz drugih država: SWIFT: PBZGHR2X IBAN: HR9023400091110984714

Udruga Zdenac upisana je u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 17001887.

MB: 1708856 OIB: 18396643353

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh