Mladi

BIBLIJSKE PRIČE ZA DJECU I MLADE

U teškim trenucima na ovaj način najbolje ćeš slaviti Gospodina Isus ti govori: Sotona je tvoj neprijatelj i pokušat će te navesti da se okreneš od mene – pogotovo kad ti je teško

Foto: orange31, Pixabay

 

Jobova vjera

Job je bio vrlo blagoslovljen čovjek. Imao je ženu i mnogo djece. Imao je mnogo zemlje, stoke i radnika. No njegov je život bio blagoslovljen ponajviše jer je ljubio i štovao Boga. Sotona je rekao Bogu: „Job te voli samo zato što si ga obilno blagoslovio. Da nema svih tih blagoslova, on bi se okrenuo od tebe.” Bog je dopustio Sotoni da Jobu oduzme zemlju, životinje, radnike, čak i njegovu djecu, no Job je i dalje štovao Boga.

„Dopusti mi da Joba prekrijem bolnim čirevima”, reče Sotona. „Onda će se okrenuti od tebe.” I Bog mu je dopustio. Job je bio tužan i nesretan, no ipak je vjerovao Bogu.

Jobovi su prijatelji govorili: „Što si skrivio Bogu da te tako kaznio?” Ali Job nije sagriješio. Njegova mu je žena rekla: „Bilo bi ti bolje da si mrtav.” Ipak, koliko god se loše osjećao i dalje je vjerovao u Boga. Strpljivo je čekao kad će mu priteći u pomoć.

Vratio mu sve što mu je sotona oteo

Bog je napokon progovorio. Podsjetio je Joba na njegovo čudesno stvaranje svijeta. Izgrdio je Jobove prijatelje jer su Jobu davali loše savjete. A onda, kao nagradu za Jobovu vjernost, Bog mu je vratio sve što mu je Sotona oduzeo – i više od toga! Živio je 140 godina i svakoga dana je slavio Boga.

Isus ti govori:

„Uzdah se u Jahvu uzdanjem silnim, i on se k meni prignu i usliša vapaj moj.” Psalam 40, 1

Sotona je tvoj neprijatelj i pokušat će te navesti da se okreneš od mene – pogotovo kad ti je teško. Svi imaju probleme. Najbolje ćeš me slaviti kada mi vjeruješ u teškim trenucima u svome životu. Razgovaraj sa mnom o svojim problemima, a ja ću ti pomoći. Također, dat ću ti svoj mir.

Ulomak iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh