Osobni razvoj

UTJEHA I NADA U ISUSOVOM OBEĆANJU

Ponekad se osjećaš kao da si na rubu snaga i da dalje ne možeš… Moraš znati da je Isus s tobom u svakoj tvojoj teškoći, spreman ti pomoći

U ovom obećanju pronađi utjehu i nadu

Foto: Pixabay

 

Ja sam vjeran i neću dopustiti da budeš kušana preko svojih snaga. Neka ti ovo moje obećanje da utjehu i nadu. Znam da se ponekad osjećaš kao da si na rubu snaga i da dalje ne možeš. Moraš znati da sam s tobom u svakoj tvojoj teškoći, spreman ti pomoći.

…svaka teškoća s kojom se suočavaš, postaje test tvoje vjere

Svrha je svake kušnje u tvome životu ojačati te i ne želim da upadneš u napast grijeha, što se događa kada posumnjaš i kreneš svojim putem. Dakle, svaka teškoća s kojom se suočavaš, postaje test tvoje vjere. Tvoja je vjera dragocjenija od zlata te se vjera produbljuje upravo u procesu njena testiranja. Tako svaka kušnja ima svoje značenje i svrhu.

Najvažnije je da zapamtiš da sam ja vjeran i da sam dostojan tvoga povjerenja u svakoj situaciji

Ako imaš osjećaj da se tvoja vjera treba rastegnuti do točke pucanja, znaj da je to iskustvo svojstveno čovjeku. Nisi ti jedina na svijetu koja prolazi kroz kušnje, jer patnja je neizbježna u palome svijetu. Najvažnije je da zapamtiš da sam ja vjeran i da sam dostojan tvoga povjerenja u svakoj situaciji. Znam točno koliko možeš podnijeti i određujem granice tvoga trpljenja. Uostalom, mogu u bilo kojemu trenutku prekinuti tvoju patnju. Tvoja je zadaća da mi nastaviš vjerovati u sadašnjemu trenutku znajući da ja određujem put i vrijeme svakome događaju. U mene se uzdaj, ojunači se i čvrsto neka bude tvoje srce.

ISUS JE ŽIV

Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati.
1 Kor 10,13

Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista.
1 Pt 1,6-7

U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek’ bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj!
Ps 27,14

Iz knjige  Sarah Young „Isus je živ“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. (Do 30. studenog po cijeni od 85, umjesto 120 kuna)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh