Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

U ovoj Korizmi neka te Duh Sveti uči da budeš vjeran Bogu Pravi post nije onaj koji ti isplaniraš činiti, već onaj koji ti svakodnevni život, sa svojim neočekivanim događajima, dostavi bez tvoje volje

Foto: Kamil Szumotalski, Shutterstock

Foto: Kamil Szumotalski, Shutterstock

 

(Mt 9,14-15)

Treba živjeti sada i ovdje

Ludost je plakati na proslavi vjenčanja, a također je ludost smijati se i slaviti za vrijeme sprovoda. Naš je život sačinjen od trenutaka radosti i trenutaka boli. Treba živjeti ono ovdje i sada kao takve. Tko živi izvan ovdje i sada, živi u iluziji, a ne u svakodnevnoj stvarnosti. Ono što nas oblikuje i formira je vjernost svakodnevnim događajima, koji nam ne daju da živimo ni u prošlosti ni u budućnosti.

Ako si danas pozvan slaviti, raduj se, pjevaj, jedi i pij, naravno, uvijek trezveno. Ako se sutra nađeš za stolom koji je siromašan hranom, ne tuguj, ne proklinji, ne mrmljaj i ne ljuti se, nego prihvati situaciju takvu kakva je.

Pravi post

Ako se danas možeš sjediniti sa svojim supružnikom, učiniti to s ljubavlju i zahvali svom supružniku što ti se darovao slobodno i iz ljubavi. Ako ti se sutra iz nekog razloga tvoj supružnik ne bude mogao darovati, ne ljuti se. Pravi post nije onaj koji ti isplaniraš činiti, već onaj koji ti svakodnevni život, sa svojim neočekivanim događajima, dostavi bez tvoje volje.

Prihvaćanje Božje volje

U ovoj te Korizmi Duh Sveti uči da budeš vjeran Bogu u svojoj svakodnevnici, prihvaćajući kao Božju volju i trenutke radosti i trenutke boli, i trenutke materijalne neizvjesnosti i trenutke obilja. Bog nam u svakom događaju govori i daje nam nove upute koje trebamo slijediti i nove odabire koje trebamo napraviti po njegovoj božanskoj volji. AMEN. AMEN.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Preporučujemo knjigu „Sila odozgor“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu  ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh