Brak i odnosi

SVJEDOČANSTVO BRAČNOG PARA

U našem je braku bilo svega ružnog što možete zamisliti, no nakon tečaja gledamo se „drugim očima“

Svjedočanstvo

Foto: Shutterstock

Mi smo Romana i Zdravko. Vjenčani smo 25 godina. U brak smo oboje donijeli tugu i rane iz nesređenih obitelji i našu nezrelost (vjenčali smo se u 19., tj. 22. godini). U našem je odnosu bilo svega ružnog što možete zamisliti (osim prevare). Bilo je predivnih trenutaka, ali to ružno kao da je stalno ‘visjelo’ iznad naših glava.

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti kako bismo riješili naše probleme. Zato smo se u lipnju prijavili na Tečaj, koji je počinjao u rujnu.

Od tog su trenutka krenule napasti! U srpnju, kolovozu i rujnu smo stalno bili posvađani. (Da nas sad pitate zašto, ne bismo vam znali reći. Nemamo pojma zašto.) Prvi put kad smo došli na Tečaj, iskusili smo silnu ljubav i osjećaj pripadanja.

Mi kao par sada bolje razumijemo i prihvaćamo naše različitosti

Mi kao par sada bolje razumijemo i prihvaćamo naše različitosti i to nam pomaže u komunikaciji i rješavanju problema. Gledamo se „drugim očima“. Naučili smo jedno drugome reći što nam treba i što želimo. I naučili smo koliko je njoj važna ljubav, i koliko je njemu važno poštovanje.

Susreti se održavaju svaka dva tjedna, što bismo također pohvalili! Imali smo dovoljno vremena da proučimo temu po temu, da o njoj promislimo i primijenimo ju. Pohvaljujemo i zadaće, jer se supružnici uče fokusirati samo na njih. Voditelji Ivana i Danijel su jednostavni i prirodni. Njihov trud, predanost i znanje svi smo cijenili i primjećivali. Svi smo lako učili i shvaćali.

Zato, dragi naši sestro i brate u Kristu, potičemo vas da se prijavite na Tečaj ljubavi i poštovanja! Borite se za vaš brak i vašu obitelj!

Bog uvijek pobjeđuje!

Za Book.hr svjedoče Romana i Zdravko, polaznici tečaja “Ljubav i poštovanje”

Male grupe (tečaj) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh