Hodočašća

PRIJAVE SU U TIJEKU

Hodočastite s nama Padru Piju u San Giovanni Rotondo

Foto: Kristofori

 

I ovoga proljeća organiziramo hodočašće Padru Piju u San Giovanni Rotondo:

22. – 24. ožujka (više možete saznati ovdje)

26. – 28. travnja (više možete saznati ovdje)

 

Tema hodočašća

Ožujak: Krunica – razmatranje žalosnih otajstava, meditacija i unutarnja molitva

Travanj: Škola molitve 1 – promatranje, meditacija i unutarnja molitva.

Osnovni cilj

Naučiti i vježbom usvojiti osnove promatranja Božje riječi, meditacije Božje riječi, te stvaranja nutarnje molitve.

Program/sadržaj

U hodočašće je, osim klasičnog programa, uključen tečaj molitve (Škola molitve) i tečaj krunice, koji će se odvijati tijekom putovanja u autobusu, s predavanjima i praktičnim vježbama te kratkim kršćanskim filmovima. Mogućnost ispovijedi.

Prvi dan: Zagreb – Loreto – San Giovanni Rotondo

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u ponoć s četvrtka na petak. Na kolodvor je potrebno doći u četvrtak u 23,40 sati (dvadeset minuta ranije). Putovanje kroz Sloveniju i Italiju s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. U prijepodnevnim satima posjet Loretu u kojem se nalazi kućica sv. Obitelji te sveta misa. Dolazak u San Giovanni Rotondo u kasnim poslijepodnevnim (ili ranim večernjim satima). Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Drugi dan: San Giovanni Rotondo

Nakon doručka u hotelu: sveta misa i posjet mjestima povezanima sa životom Sveca. Posjet mjestu Monte Sant’Angelo, gdje se nalazi špilja sv. Mihaela. Povratak u hotel te poslijepodne slobodno za hodočasničke pobožnosti, osobne razgovore s voditeljima tečaja i pojedinačne molitve za potrebe hodočasnika. Večera i noćenje.

Treći dan: San Giovanni Rotondo – Lanciano – Zagreb

Rani doručak u hotelu (ili pripremljeni „lunch paketi“ za put) i odjava iz hotela. Posjet Lancianu, svetištu euharistijskog čuda, te sveta misa. Nastavak putovanja prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. Predviđen povratak u Zagreb: u kasnim večernjim satima (oko ponoći).

 

Cijena hodočašća iznosi 1 600 kuna po osobi. Sve informacije o hodočašću možete pronaći ovdje i ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh