Svjedočanstva

POSEBNA GODINA ZA CIJELU OBITELJ

Predivno svjedočanstvo: Tri sestre vjenčale su se u razdoblju od tri mjeseca Kelly, Rachel i Juliette Fogarty, tri sestre iz obitelji sa osmero djece, zaručile su se u jesen 2016. godine. Sestre su se zajedno molile da pronađu muževe…

Tri sestre vjenčale su se u razdoblju od tri mjeseca

Foto: NC Register/ Rachel Bennett, Juliette Jackson i Kelly Whelan

 

„Zabavno!“ Tako su opisale svoja vjenčanja tri sestre koje su se vjenčale u razdoblju od tri mjeseca; jedna u svibnju, druga u lipnju, a treća u srpnju, piše National Catholic Register.

Kelly, Rachel i Juliette Fogarty, tri sestre iz obitelji s osmero djece (pet djevojčica i tri dječaka), zaručile su se u jesen 2016. godine. Sestre su se zajedno molile da pronađu muževe.

„Sve smo se htjele udati i bilo bi nam teško da je jedna od nas pronašla supruga prije ostalih“, rekla je jedna od sestara.

Molile su zajedno

Često su molile krunicu Blaženoj Djevici Mariji da im pronađe dobre muževe, budući da je ona imala idealnog supruga – sv. Josipa. Također su za zagovor molile i sv. Antuna i svetu Anu, Marijinu majku.

Ironično, Rachelin budući suprug bio joj je točno ispred nosa, ali ona to nije shvatila sve do svoje 27. godine. Njihove obitelji poznavale su se iz crkve, a njezina braća s njim su se družila. S vremenom su svi postali jedno veliko društvo.

„U jednom sam trenutku razmišljala o Brentu i shvatila da me ne zanima samo kao prijatelj. Tada me je pozvao na spoj, tako da je očito i on isto to pomislio za mene“, priča Rachel.

Šest dana nakon Rachelinih zaruka, najstarija sestra Kelly zaručila se za Chrisa Whelana. Upoznali su se na stranici CatholicMatch.com. Nakon drugog susreta shvatila je da se želi udati za njega.

Četiri tjedana nakon njezinih zaruka, došao je red i na Juliette. Ova medicinska sestra upoznala je svog supruga, Michaela Jacksona, računovođu u Washingtonu, preko rođakinje i njezinog supruga.

„Već je došao s preporukom od rođakinje Elizabete“, našalila se Juliette. Zaručili su se nakon devet mjeseci veze.

Tri vjenčanja

Rachel i Brent vjenčali su se 20. svibnja 2017. u katedrali Bezgrešnog začeća u Fort Wayneu.

Budući da su Kelly i Chris učitelji, planirali su vjenčanje nakon što završi školska godina, 10. lipnja, u istoj katedrali.
Juliette i Michael vjenčali su se u Bazilici Presvetog Srca na Sveučilištu Notre Dame u Indiani, 1. srpnja.

„Bilo je jako zabavno zajedno se veseliti i planirati svadbe“, prisjetila se Juliette, a kod planiranja su im pomogla i ostala braća.

Majka sestara, Kathleen, rekla je da je trostruko vjenčanje bilo čudesan obiteljski događaj: „Djevojke su se pripremale s vjerom i puno ljubavi, znajući da sudjeluju u Božjem planu za svoju budućnost.“

Godinu dana kasnije, sestre kažu da ne mogu biti sretnije. 😊

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh