Osobni razvoj

TOMISLAV IVANČIĆ

Tražiš izlaz iz svih problema? Obrati se Bolestan si i misliš da se više ne možeš izvući? Za Boga nema nemogućih situacija. Moli ga, uzmi najbolje lijekove i vjeruj da možeš ozdraviti

Tomislav Ivančić: Iz svega postoji izlaz. To je obraćenje

Foto: Dmitrii F, Shutterstock

 

Bit kršćanske poruke jest obraćenje. Znači da ne postoje nepromjenjive i tragične, katastrofalne životne situacije. Uvijek se može nanovo početi i uvijek treba podignuti glavu i ići naprijed.

Propao ti je posao? Nemoj očajavati nego započni drugi.

Moli se Bogu

Ostavio te bračni drug? Podigni glavu i shvati da sada počinje novi način života i vašeg braka, a to je da za njega moliš, Bogu zahvaljuješ i tako stojeći pred Bogom otvorena srca vratiš svog bračnog druga.

Prijatelj te izdao? Počni još jednom s njim razgovarati.

Već si sto puta odlučio da nećeš riječima i govorom pogriješiti, a opet te jezik prevario? Ne uznemiruj se. Odluči još jednom i to odlučnije, čitavim srcem.

Donio si odluke da ćeš učiti, da ćeš napraviti neki posao, da ćeš se s nekim sastati, a već nekoliko puta nisi to ispunio? Ništa zato, odluči ponovo

Molio si pa nisi dobio? Ne brini se. Moli sada još upornije.

Opet si pao u teški grijeh, kojega te stid ispovijedati? Nemoj tako. Shvati da je bit kršćanskog života nije da si bez grijeha, nego da se protiv grijeha boriš, a i kad padneš, da se ispovijediš i tako ih uništiš.

Donio si odluke da ćeš učiti, da ćeš napraviti neki posao, da ćeš se s nekim sastati, a već nekoliko puta nisi to ispunio? Ništa zato, odluči ponovo.

Bolestan si i misliš da se više ne možeš izvući? Za Boga nema nemogućih situacija. Moli ga, uzmi najbolje lijekove i vjeruj da možeš ozdraviti.

Opominješ svoju djecu ili učenike u školi po ne znam koji put, a oni su uvijek isti? Ništa zato, tvoje je da opominješ. Doći će trenutak kad će se oni popraviti. Nekad treba kamen udarati devedeset i devet puta i tek stoti put on se raspukne.

Nije na tebi da dokineš bolesti, da dokineš grijehe; nije na tebi da budeš samo uspješan, da budeš uvijek vjeran, da te svi hvale. Tvoja je prava bit u tome da ne vjeruješ nijednoj negativnosti, neuspjehu, nijednoj katastrofi, nijednoj smrti.

Iz svega postoji izlaz. To je obraćenje.

Autor: Tomislav Ivančić (duhovnost.net)

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Druge naslove dr. prof. Tomislava Ivančića potražite na web-shopu naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh