Duhovnost

POTICAJ

Pusti Isusa da te pronađe Kada trebate učiniti nešto novo, nešto što niste učinili nikada prije, zamolite Gospodina da vodi vaše korake i udijeli vam novu milost da to činite s ljubavlju.

Foto: Pixabay

„Tražim duše koje žele primiti moje milosti.“ (Dn 1705)

Razmatranje

Kada je sveta Faustina dobila nove zadaće u samostanu, zamolila je Isusa za „blagoslov i milost“ da može „vjerno vršiti povjerenu zadaću“ (Dn 1267). Gospodin je uvjerio Faustinu da će On biti uz nju na svakom koraku njena puta i obećao joj da će imati mnoge prilike za djela milosrđa. Razmatrajući te riječi, sveta Faustina je bila ohrabrena Božjom dobrotom i „novim milostima“ koje joj je Krist udijelio. Kada trebate učiniti nešto novo, nešto što niste učinili nikada prije, zamolite Gospodina da vodi vaše korake i udijeli vam novu milost da to činite s ljubavlju.

Molitva

Dobri i milosrdni Gospodine, otvori moje srce da primi nove milosti.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh