Vijesti

TRAGIČNE VIJESTI // U Brazilu ubijen svećenik, osma žrtva od početka godine Od početka 2017. godine u Latinskoj Americi je ubijeno osam svećenika.

U Brazilu ubijen svećenik, osma žrtva od početka godine

Foto: Shutterstock

 

Od početka 2017. godine u Latinskoj Americi je ubijeno osam svećenika. Posljednje ubojstvo dogodilo se prošloga četvrtka u Brazilu gdje je poginuo fra Pedro Gomes Bezerra, pedesetogodišnjak, koji je bio zadužen za pastoralno područje Gospe od Carmina, Borborema, u državi Paraíba.

Motivi ubojstva

Ubojstvo je potvrdila policija te biskupija Guarabira, objašnjavajući kako se ubojstvo moglo dogoditi pri pokušaju krađe. Žalost biskupije i crkvenih vlasti je velika, rekao je biskupijski upravitelj, mons. José Nicodemos. U međuvremenu, istraga o ubojstvu se nastavlja, u nadi se da će što prije doći do raspleta zlodjela i privođenja odgovornih pred lice pravde.

Stradavanje pastoralnih djelatnika u svijetu

Od početka godine u svijetu je ubijeno 15 pastoralnih djelatnika. Među njima su 11 svećenika, dvojica katehista, laik dobrovoljac i čuvar crkve. Četiri su se ubojstva dogodila u Meksiku a četiri u Boliviji, Venezueli, Kolumbiji i Brazilu. U Africi je bilo šest žrtava, osobito u Nigeriji, Burundiju, Južnom Sudanu i Kamerunu, gdje su ubijena dva svećenika, a 20. kolovoza u Aziji je, na Filipinima, ubijen vjeroučitelj Domingo Edo.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh