Marijini obroci

NE PROPUSTITE!

Tradicionalna Večer Marijinih obroka u Zagrebu Budite dio priče Marijinih obroka 15. prosinca i podijelite radost zbog svega što su ostvarili u ovoj godini

Foto: Marijini obroci

Foto: Marijini obroci

 

Humanitarna Večer će se održati u dvorani Istanbul zagrebačkog hotela Esplanade od 19:30 sati. Večer će svojim izvedbama uveličati poznata violončelistica Ana Rucner.

Program će voditi poznata radijska i televizijska voditeljica Tanja Maleš koja će ujedno u ime Udruge proglasiti volontere godine, a Večer će biti obogaćena izložbom i aukcijom slika. Svi prihodi će biti namijenjeni za školsku kuhinju „Zagreb, Hrvatska“ koja se nalazi u Beninu, a u kojoj 702 djece prima tople obroke.

Foto: Marijini obroci

Foto: Marijini obroci

 

Tijekom večeri će vam srca zagrijati dječji zborovi Kikići i Genijalaci sa svojom pjesmom skladanom za Marijine obroke. Zahvaljujući sponzorstvu Hrvatske pošte i Hotela Esplanade, Marijini obroci mogu održati svoje obećanje da minimano 93 % donacija usmjeravaju za školske programe prehrane.

Foto: Marijini obroci

Foto: Marijini obroci

 

Postignuća i rast Marijinih obroka Hrvatska u 2023. godini bit će prezentirani zanimljivim animiranim videom u kojem ćete vidjeti povećanje broja djece koju hrane u novim školskim kuhinjama, a poseban naglasak bit će na kreativnosti i predanosti volontera koja je urodila brojnim aktivnostima i događajima diljem Lijepe Naše.

Otvorene četiri nove školske kuhinje

Doseg i plodovi ove međunarodne humanitarne organizacije ne prestaju rasti unatoč izazovnim okolnostima, dokazujući da ljubav zaista dopire svuda. Marijini obroci Hrvatska djeluju u Beninu, Malaviju, Zambiji i Ekvadoru gdje je otvoreno 30 školskih kuhinja. Ove godine otvorene su čak četiri nove školske kuhinje, a zahvaljujući hrvatskim donatorima osigurani su svakodnevni obroci u školi za više od 75 000 djece.

Dvostruko darivanje

Kroz dvostruko darivanje ovih blagdana, odabirom prigodnog poklona, darujte budućnost i radosne školske dane djeci u potrebi te ujedno obradujte svoje najmilije.

Udruga Marijini obroci Hrvatska, osnovana je u srpnju 2009. Dio je međunarodnog projekta „Mary’s Meals” koji osiguravaju tople školske obroke za više od 2.4 milijuna djece. Na taj način ne samo da se spašavaju životi djece, nego im se pruža mogućnost obrazovanja te dugoročnog osiguravanja boljeg života sebi, svojoj obitelji i zajednici. Prosječno su dovoljna 22 € da jedno dijete prima Marijine obroke tijekom cijele školske godine.

U tijeku je adventska kampanja Marijinih obroka, a kako ih možete podržati i uključiti se, saznajte na internetskoj stranici.

Podržite događaj dolaskom 15. prosinca 2023. u 19:30 u hotelu Esplanade!

Za sve dodatne informacije javite se na [email protected] ili na broj telefona 01 5509 250.

Donirati možete na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci,
IBAN: HR7923600001102102666

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh