Osobni razvoj

LJUBAV JE LJUBITI I BITI LJUBALJEN

TOMISLAV IVANČIĆ Tek kada osjetimo da smo voljeni, počinjemo ljubiti Kad izvučemo antenu svoga srca da osjeti blizinu Sveprisutnoga, koji nas je htio, volio i stavio na ovu zemlju, tada počinjemo biti sigurni, tada ljubav nastanjuje prostore naše duše

Foto: Shutterstock

 

Ljubav je zagledanost u oči drugog bića. Ljubav je susret dviju duša. Ljubav je pronalazak neba na zemlji. Ljubav je povezivanje s onim neizgubivim, ulazak u nebo, povezivanje s vječnim, ulazak u prostore ljepote. Ljubav je put sigurnosti, odsjaj Božjeg lica, ona je dolazak kući.
Za ljubav je potrebno dvoje. Ljubav je ljubiti i biti ljubljen. Najprije smo ljubljeni, a onda postajemo oni koji ljube. Netko nas je volio jer je htio da se rodimo na ovaj svijet i da živimo. Kad se u dubini svoga bića sjetimo da smo tako voljeni, tada postajemo sretni.

I tek kad osjetimo da je ljubav u našoj duši slobodna, da smo voljeni, da imamo pravo živjeti i da se netko silno raduje što smo živi, tad počinjemo ljubiti

Kad izvučemo antenu svoga srca da osjeti blizinu Sveprisutnoga, koji nas je htio, volio i stavio na ovu zemlju, tada počinjemo biti sigurni, tada ljubav nastanjuje prostore naše duše.

I tek kad osjetimo da je ljubav u našoj duši slobodna, da smo voljeni, da smo zaštićeni pod njezinim okriljem, da nas njezino oko prati, da imamo pravo živjeti i da se netko silno raduje što smo živi, tad počinjemo ljubiti. Tada nam svatko postaje simpatičan. Tad se uputimo u prirodu i milujemo cvijeće, osluškujemo ptice i šaljemo dušu da ih pomiluje, divimo se drveću, očarava nas rascvjetana livada, divimo se zrelim plodovima.
Očarani smo svakom sitnicom oko sebe, jer smo voljeni.

 

 

Iz knjige „Liječiti brak i obitelj autora prof. Tomislava Ivančića. Izdavač: Teovizija.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjige profesora Ivančića možete nabaviti i ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh