Najave

INICIJATIVA ŽUPE SVETOG MARKA

TOČNO U PODNE Zastani, pomoli se (makar u duhu) pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata za zaustavljanje virusa Bogu ništa nije nemoguće

Foto: Pixabay

 

Župa sv. Marka poziva sve vjernike, naročito vjernike iz Grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, da točno u podne zastanu te se molitveno i u duhu priključe molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

„Svakoga dana u 12 sati, počevši od blagdana Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa 27. prosinca 2020. molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih Vrata u Zagrebu – Gornji Grad, želimo poduprijeti borbu protiv virusa Covid-19.“, stoji u pozivu.

„Čudesno sačuvan u požaru (31. svibnja 1731.), lik Majke Božje od Kamenitih vrata postao je znakom da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti molimo svakoga dana da Gospa čuva u Zagrebu i Domovini sve obitelji, svako dijete, sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike od pandemije covida-19, kako bismo se što prije oslobodili ‚okova‘ ove bolesti. Ta Bogu ništa nije nemoguće (Lk 1, 37)“, poručuju iz Župe sv. Marka.

Preporučuju sljedeću molitvu:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razornom požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. Kraljice mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen.

Majko Božja Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh