Osobni razvoj

PODSJETNIK IZ BIBLIJE

Svojom velikodušnošću možemo utjecati na zahvalnost drugih Bogu Evo biblijskog odlomka koji nas podsjeća da trebamo širiti dobrotu

Foto: Simon Maage, Unsplash

Foto: Simon Maage, Unsplash

Jeste li znali da možemo konkretno utjecati na sposobnost drugih da budu zahvalni Bogu? Ključ je u našoj velikodušnosti prema njima! Kada smo velikodušni jedni prema drugima, to vodi do zahvalnosti.

Ako smo velikodušni sa stvarima koje imamo, velika je vjerojatnost da će drugi biti zahvalni i izraziti tu zahvalnost Bogu.

Ovo je sasvim jednostavan recept koji često ne shvaćamo. Pokušajmo vježbati sami sa sobom velikodušnost, pokušajmo je dijeliti s drugima. Tako izravno utječemo na raspoloženje i dobrobit drugih.

Evo biblijskog odlomka koji nas podsjeća da trebamo širiti dobrotu, podsjeća nas Aleteia.

2 Korinćanima 10-15:

 

A onaj koji pribavlja sjeme sijaču i kruh za jelo, pribavit će i umnožiti sjeme vaše i povećati plodove pravednosti vaše.  Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.  Jer ovo bogoslužno posluživanje ne samo da podmiruje oskudicu svetih nego se i obilno prelijeva u mnoge zahvalnice Bogu.  

Osvjedočeni ovim posluživanjem, slave Boga zbog vašega pokornog ispovijedanja evanđelja Kristova i zbog velikodušnog zajedništva prema njima i prema svima.  A moleći se za vas, čeznu za vama zbog preobilne milosti Božje na vama.  Hvala Bogu na njegovu neizrecivom daru!

Izvor: Aleteia

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh