Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO ŽENE KOJA JE PREŽIVJELA POBAČAJ

‘Moja je majka u osmom mjesecu trudnoće otišla pobaciti – liječnici su bili uvjereni da je pobačaj uspio…’ Majka Melisse Ohden odlučila je pobaciti ju krajem osmoga mjeseca trudnoće, ali ona je na čudesan način preživjela…

„Moja je majka u osmom mjesecu trudnoće otišla pobaciti – liječnici su bili uvjereni da je pobačaj uspio i da je moj život prekinut…”

Foto: Melissa Ohden

 

Budući da nije imala podršku oca djeteta, Melissina je majka, tada devetnaestogodišnja studentica, donijela odluku pobaciti dijete metodom korištenja solne kiseline. Pobačaj se izaziva ubrizgavanjem hipertonične solne otopine u amnionsku tekućinu,  koja u maternici okružuje još nerođeno dijete i koja ga na neki način ‘sprži’.

„Kada sam imala četrnaest godina, saznala sam istinu o svome životu. Tada sam saznala što sam preživjela. U tome se trenutku srušio je sav moj svijet, a te sam se noći prvi puta suočila s ljutnjom”, rekla je Melissa.

Medicinska je sestra čula prigušeni djetetov plač i shvatila da je beba preživjela

Melissa je pet dana bila uronjena u toj otopini kemikalija nakon čega je induciran porod. Svi su očekivali da će beba biti mrtva. Međutim, medicinska sestra koja je čula prigušeni djetetov plač, prva je shvatila da je beba preživjela, nakon čega su Melissini biološki roditelji ipak odlučili dati je na posvajanje.

„Radosna sam što me je toga dana, kada su me ostavili misleći da sam mrtva, čula medicinska sestra. Tada su, ta sestra i tim medicinskih stručnjaka, shvatili da vrijedi pokušati spasiti me”, dodala je.

„Moji roditelji uvijek pričaju kako su se tog prvog trenutka, kada su me vidjeli kako ležim u inkubatoru, zaljubili u mene”

Melissa o početku svoga života govori ovako: „Uistinu smatram blagoslovom što su me moji posvojitelji prvi puta vidjeli još dok sam bila na odjelu za neonatalnu intenzivnu skrb. Moji roditelji uvijek pričaju kako su se tog prvog trenutka, kada su me vidjeli kako ležim u inkubatoru, zaljubili u mene. Uvijek se šalim kako znam da nisam bila lijepa beba. Svjesna sam toga, ali moji su roditelji u meni prepoznali jedinstvenu ljepotu.”.

Za kraj, Melissa je progovorila o životima one djece, čije su majke odlučile pobaciti ih:

„Željela bih da to svi shvate. Iznad svih riječi, iznad svih brojeva, ovako izgleda pobačaj. Ovako bi izgledali deseci milijuna druge djece, svako na svoj način, da im je samo bila pružena prilika da žive.

Nije to samo riječ, nije to statistika, nije to samo izbor, nije to samo pravo, to je LJUDSKO BIĆE”, zaključila je.

Izvor:  Laudato.hr (Lifenews.com)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh