Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO U NACIONALNOM SVETIŠTU SV. JOSIPA

Upoznajte s. Ivanu koja se zaljubila u Milosrdnog Isusa i otišla mu služiti u Poljsku!

Upoznajte s. Ivanu koja se zaljubila u Milosrdnog Isusa i otišla mu služiti u Poljsku!

Foto: Nacionalno svetište sv. Josipa

 

Časna sestra Ivana Perković, redovnica iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa, svoju je vjeru i životni poziv posvjedočila okupljenim vjernicima u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Sestra Ivana rodom je iz Karlovca, iz obitelji koja nije živjela vjeru. Njen se život promijenio u trenutku kada je primila sakrament Svete Potvrde, jer je upravo tada prvi put osjetila Božji dodir, ali mu, kako kaže, nije pridavala dovoljno pažnje.

Župnik joj je pomogao u donošenju odluke

Proces traženja i osobnog preispitivanja nastavio se i u srednjoj školi, a svoju je konačnu odluku donijela uz pomoć tadašnjeg župnika, koji joj je pomogao da uđe dublje u svoju vjeru i donese ispravnu odluku.

Kad je upoznala Milosrdnog Isusa, sve ju je vuklo u Poljsku

Nije joj odmah bilo jasno što je duhovni poziv, kako kaže, i zašto baš ona. Željela je ostati u Hrvatskoj, jer i u našoj zemlji postoji potreba za časnim sestrama, ali kad je upoznala Milosrdnog Isusa, sve ju je vuklo u Poljsku.

Posljednju godinu djeluje u svetištu gdje se nalazi originalna slika Milosrdnog Isusa

Kada je donijela konačnu odluku da želi postati redovnicom, župnik, vlč. Duje, kupio joj je jednosmjernu kartu i od tada djeluje u Družbi sestara Milosrdnog Isusa u Poljskoj. Zanimljivo je da posljednju godinu s. Ivana djeluje u Svetištu Božjeg milosrđa u Vilniusu u Litvi, gdje se nalazi originalna, prva slika Milosrdnog Isusa.

S. Ivana je istaknula da je Isus ono što joj je do tada nedostajalo u životu, te da ju On vodi kroz sve trenutke njenoga života – i lijepe, ali i one teže.

Najčitanije

Na vrh