Aktualnosti

BOGU HVALA!

Svjedočanstvo s Molitvenog dana Figulusa – čudo ljudskog milosrđa Na molitvenom danu Figulusa, čitatelji naših knjiga su na naš poziv uplatili donacije za 190 919 obroka i spasili 954 djece od gladi te im omogućili da godinu dana idu u školu. Nekako nam se čini da imamo zaista najbolje čitatelje na svijetu

Foto: Paul shuang, Shutterstock

Foto: Paul shuang, Shutterstock

 

Nakon što smo kontaktirali Marijine obroke saznali smo za još veći broj donacija kojima su spašeni dječji životi. I to 954 dječja života kojima je zahvaljujući vašim donacijama omogućena hrana koja život znači.

Nevjerojatna mogućnost za radost

Na molitvenom danu, prije završne molitve za prisutne sudionike dana, prisutnima smo ispričali priču o Marijinim obrocima. Na naše iznenađenje mnogi prisutni nisu nikad čuli za Marijine obroke. Mnoge je šokirala činjenica da svaki dan u svijetu oko deset tisuća djece umre od gladi, a mnogo veći broj njih prisiljen je na prostituciju, kopanje po smeću i rad u neljudskim uvjetima. Mnoge je razveselilo to što je jedna organizacija uspjela izgraditi sistem po kojem danas hrani oko dva i pol milijuna gladne djece, a svakome od nas daje mogućnost da za samo 22 eura hranimo jedno dijete godinu dana i tako mu omogućimo da se školuje.

Tema susreta bila je poniznost koja nam donosi životnu radost, a nema veće radosti od spašavanja ljudskih života. Kad odlučimo nahraniti samo jedno takvo dijete, u dubini naših duša počinje se događati promjena – kao da na neki nama neshvatljiv način osjećamo Isusovu radost i zahvalnost. Znam neke umirovljenike s jako malim mirovinama koji mi kažu kako im spašavanje gladne djece daje ogromnu radost i kako u srcu osjećaju da rade nešto što im donosi mir i zadovoljstvo, nešto što ih čini sretnijim ljudima. Ponekad je dovoljno uplatiti za samo jedno jedino dijete kako bismo shvatili da naš vlastiti život može itekako imati smisla.

Upitao sam prisutne koliko od njih je spremno uplatiti barem za jedno dijete i tako Isusu reći da im je stalo učiniti nešto za njega, jer, Isus je taj koji gleda muku sve one djece koja umiru u mukama gladi i koja neće proživjeti darovani im život, i koji istovremeno gleda našu nespremnost da ga uz tako malu žrtvu razveselimo. Gotovo svi su podigli ruke da hoću.

Do sada su prisutni uplatili donacija za 190 919 obroka za 954 djece. Gotovo svaka treća osoba koja je digla ruku ispunila je do sada svoje obećanje Isusu. Vauuu! Nevjerojatno! Do sada smo jednim jedinim Molitvenim danom spasili 954 djece. To je najveće čudo koje sam do sada u svojem životu doživio.

Bijah gladan i…

Ponekad se pitamo kako to da nema puno velikih čudesa u današnjoj Crkvi. Možda jedan dobar dio odgovora leži u tome što nismo shvatili da je teško otvoriti srce za primanje, ako ga prije nismo otvorili za davanje. Ako bezuvjetno, iz čiste radosti dajemo Isusu, Bog na isti način daje i nama (v. Mt 25,32-46).

Nekima od vas želim reći da ne trebate čekati da Vam to Bog osobno stavi na srce. Pa zar zaista misliš da se Isus treba toliko poniziti pred tobom, zar zaista misliš da te treba osobno zamoliti pa da ti tek onda reagiraš?! Zaista – ponos i oholost, kojih nažalost najčešće uopće nismo svjesni, mnoge sprečavaju da žive svrhovit i radostan život i mnoge odvodi u vječnu propast. Jer, kako kaže Isus u dvadeset petom poglavlju Matejeva evanđelja: „Bijah gladan i niste me nahranili…“

Radosni smo zbog toliko spašene djece, zbog onih koji su nesebično donirali, ali i zbog onih koji će to kad-tad učiniti. Vjerujemo da će se dogoditi čudo u srcima onih koji su to učinili prvi put i da je to tek početak njihove novootkrivene radosti i novootkrivenog smisla postojanja – da ljubimo jedni druge istinskom ljubavlju.

Uplate možete slati do sljedećeg Molitvenog dana Figulusa, kad očekujemo još veće čudo milosrđa. Ne zaboravite u svrhu uplate dopisati MD.

Želim Vam svima obilje nutarnjeg mira, radosti i zadovoljstva.

 

 

Uplate za Marijine obroke

račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR7923600001102102666

Model: 00

Poziv na broj: 2024

Opis plaćanja: Donacija MD

(za uplate iz inozemstva) SWIFT: ZABAHR2X

Ili

skeniraj QR kod koji će te odvesti na stranicu Marijinih obroka i odaberi opciju Doniraj i spasi život jednom djetetu!

 

urednik, Josip Lončar

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh