Svjedočanstva

SNAGA MOLITVE I VJERE

SVJEDOČANSTVO S MES-A: Primila sam autoritet nad silom koja me je godinama zarobljavala Kada je krenula molitva, u tijelu sam osjetila blagu toplinu, a u srcu Božju prisutnost, koja je kao i toplina postajala sve jača i jača

Foto: RossHelen, Shutterstock

Foto: RossHelen, Shutterstock

 

Donosimo vam svjedočanstvo čitateljice koja je prisustvovala MES-u 28. siječnja. Kaže kako njeno srce više nije isto, a i osjeća da ona nije ista. Osjetila je kako se na nju izljeva Duh Sveti.

Osjetila snažnu Božju prisutnost

Nekoliko dana prije susreta počela sam moliti za susret, za milost, počela sam se molitvom i čitanjem knjiga pripremati jer sam shvatila koliko je bitno doći sa srcem spremnim za primanje. U sebi sam imala duboki osjećaj da će se dogoditi nešto lijepo, iako moj razum to nije mogao do kraja prihvatiti. Čim sam ušla u dvoranu, osjetila sam snažnu Božju prisutnost; osjetila sam da se je u mojoj nutrini počelo nešto događati. Krenula su predavanja, svaka je riječ ulazila u moje srce i davala mi potvrdu svega onoga što sam par dana prije susreta pročitala.

U tijelu osjetila blagu toplinu

Kada je krenula molitva, u tijelu sam osjetila blagu toplinu, a u srcu Božju prisutnost, koja je kao i toplina postajala sve jača i jača. Kad je počela molitva za izljev Duha Svetoga, pokušala sam zatvorenih očiju zamisliti to što se u dvorani događa. Odjednom sam u srcu vidjela vjetar koji puše u dvorani, vidjela sam kako zahvaća ljude, i dolazi do mene. Vidjela sam svjetlost koja dolazi i zahvaća me cijelu. U tom se je trenutku u meni nešto još snažnije počelo događati. I onda, kao da me netko primio i podignuo: osjetila sam da se moj duh diže i da ga zahvaća milost, kao da ga netko drži i obuhvaća. Bio je to predivan osjećaj.
Postala sam svjesna da sam često, kada bi molila, vidjela tu svjetlost ispred sebe i da sam u duši vapila da joj dođem bliže. Sada se ta svjetlost približila meni i cijelu me zahvatila. Bilo je to nezaboravno iskustvo.

Svjesna promjene

Na povratku kući osjećala sam da ta snažna milost još uvijek traje, osjećala sam se kao da se u meni i dalje nešto događa, a nisam znala što. Bila sam svjesna promjene. U meni je bio mir, ispunjenje i radost; nestala je briga, nestao je strah, tjeskoba, ulilo se povjerenje…

Ujutro sam ušla u molitvu. Kada sam kao i svaki put kad bih molila zatvorila oči i pokušala zamisliti svjetlost i Isusa ispred sebe, više mi to nije uspijevalo. Sad sam tu svjetlost vidjela u sebi. Počela sam moliti da mi Bog pokaže što mi se je na MES-u dogodilo i nakon nekoliko dana sam shvatila da se Duh Sveti tamo zaista izlio na sve nas i da sam ga ja pustila u svoje srce; da je sad tu i živi u meni, da me obasjava, da nosim to svjetlo od toga dana u sebi.

Zazvala Duha Svetoga i u Isusovo ime odrekla se slabosti i nemoći

Toga istog jutra, kad sam to shvatila, pojela sam nešto slatko i odmah mi je pozlilo. Inače kad bi pojela nešto slatko ili nešto što meni ne odgovara odmah bi se osjećala slabo, ponekad toliko slabo da bih morala leći i nekoliko sati preležati, nesposobna razmišljati, brinuti se s djecu ili raditi bilo što drugo. No ovaj put sam odmah zazvala Duha Svetoga i u Isusovo ime odrekla se slabosti i nemoći, i odmah se sve smirilo. Postala sam svjesna da sam na MES-u primila autoritet nad silom koja me je godinama zarobljavala. Nevjerojatno je dobar osjećaj imati vlast nad nečime (ili nekime) što me je godinama tlačilo slabošću, osjećajima manje vrijednosti, bespomoćnosti …

Od MES-a gotovo neprestano zahvaljujem Bogu i blagoslivljam ga. I tko zna gdje i kako će se ta moja avantura s Duhom Svetim nastaviti.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Priredila A. P.

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected].

MES-u možete prisustvovati i vi. Održava se 25. veljače u Dugom Selu, a za one koji ne mogu doći na sam susret omogućili smo online prijenos koji ćete moći pratiti ovdje.

Preporučujemo da pročitate i što je na prošlom MES-u govorio Nebojša Đurić, podsjetio je da bez obzira na prošlost, i sve što smo trebali napraviti, i sve što nismo trebali, a napravili smo, nismo izgubili vrijednost u Božjim očima jer ne bi poslao Duha Svetoga da nas pronađe. Detaljnije o tome ovdje.

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu  ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh