Svjedočanstva

ALI BANAT

Svjedočanstvo australskog milijardera: Bolest sam prihvatio kao dar koji me je potaknuo da promijenim život Mladi milijarder živio je raskošno dok nije saznao da boluje od raka. Tada se njegov život počeo mijenjati. Preminuo je krajem svibnja, u 33. godini života. Evo koje su bile neke od njegovih posljednjih riječi…

Svjedočanstvo australskog milijardera: Bolest sam prihvatio kao dar koji me je potaknuo da promijenim život

Australski biznismen Ali Banat bio je poznat po svojem raskošnom življenju, no sve se promijenilo kada je prije tri godine otkrio da boluje od raka. Liječnici su u početku predviđali da će živjeti maksimalno sedam mjeseci, no on je poživio još dvije godine.

Mladić iz Sydneya, nakon dobivene dijagnoze, prestao je nositi dizajnersku odjeću i voziti luksuzne automobile, te je odletio u Togo gdje je dao izgraditi masjid, muslimanski hram, kao i školu za lokalnu djecu. Ali Banat obogatio se je na poslovima vezanim s osiguranjem i proizvodnji elektroničkih uređaja. Nakon što je saznao da boluje od raka, snimio je video u kojemu je rekao da je svoju bolest shvatio kao dar koji ga je potaknuo da promijeni svoj život.

Humanitarni rad

„Kada saznate da ste bolesni i da više nemate puno vremena, zadnje što želite je žuriti se. I tako trebamo živjeti svaki dan“, rekao je tada Ali. Sav svoj novac i bogatstvo želio je iskoristiti za izgradnju sela u kojemu bi živjelo više od 200 udovica, školu za 600 učenika, ali i manju bolnicu koja bi zadovoljavala potrebe zajednice. Osnovao je i zakladu „Muslimani svijeta“ s ciljem da pruži financijsku pomoć i podršku onima kojima je to potrebno.

Nakon Alijeve smrti, njegovi brojni pratitelji u zakladu su počeli uplaćivati donacije, te je brzo prikupljeno više od milijun australskih dolara. Objavio je još nekoliko emotivnih videa, a u jednom od posljednjih zamolio je ljude da nastave njegov humanitarni rad.

„U ovom životu imamo automobile, novac, imamo sve. Zato, za svojeg života, braćo i sestre, pokušajte naći neki cilj, stvorite plan na kojemu ćete raditi. Ako osobno ne možete nešto financirati, pomognite prilogom one koji imaju neku ideju“, bila je jedna od njegovih posljednjih poruka.

Mladi milijarder preminuo je u utorak, 29. svibnja, u 33. godini života.

Izvor: medjugorje-info.com

Foto: mvslim

Priredila Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh