Osobni razvoj

NAŠA TIJELA HRAM SU BOŽJI

Sveti Padre Pio o taštini u odijevanju Duhovna praznina bježi u pretjerano držanje do vanjštine i tjelesne privlačnosti

Sveti Padre Pio o taštini u odijevanju

Foto: Unsplash, Andrew Tanglao 

 

Sveti Pio iz Pietrelcine pisao je svojim duhovnim kćerima:
„Neka se paze svake taštine u odijevanju, jer Gospodin dopušta padanje u grijeh tih duša zbog te taštine. Žene koje traže taštinu u haljinama, ne mogu se nikada preodjenuti u život Isusa Krista i istodobno gube svu ukrašenost svoje duše kada božanstvo (taština) uđe u njihovo srce. Njihova odjeća, kao što to želi sv. Pavao, treba biti odgovarajuće i skromno ukrašena, ali ne bi trebale imati prekrasne frizure, zlato, dragulje ili skupe haljine, koje bi imale miris luksuza i služile pokazivanju bogatstva i raskoši.“ (Pismo I, 400)

Davno sam opazio da onaj tko se pretjerano brine za otmjeno odijevanje, eleganciju i kozmetičku savršenost, na taj način sakriva velik užas svoje savjesti

Sve ono što je materijalno može biti uništeno. Gospodin nije samo navijestio uništenje lijepa Herodova hrama nego je također tim riječima potvrdio da su naša tijela hram Božji, a ne izlog u trgovini s haljinama, kozmetikom, cipelama i svim ukrasima, koje od ljudskog tijela čine manekena taštine. Davno sam opazio da onaj tko se pretjerano brine za otmjeno odijevanje, eleganciju i kozmetičku savršenost, na taj način sakriva velik užas svoje savjesti; kao da želi negirati istinu o svojoj unutrašnjosti lažima vanjskog izgleda. Duhovna praznina bježi u pretjerano držanje do vanjštine i tjelesne privlačnosti.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh