Duhovnost

PRESVETA EUHARISTIJA

Svakodnevni život katolika i euharistijska žrtva Kristova molitva umnaža vrijednost naše molitve do te mjere da u misi ujedinjujemo naše molitve i izmirenje s njegovima

Foto: Karl Fredrickson, Unsplash

 

Klanjanje, veličanje i hvaljenje

Cilj mise postiže se na različite načine i u različitoj mjeri. Ciljevi koji se izravno odnose na Boga, klanjanje, veličanje i hvaljenje uvijek su, neovisno o našoj suradnji, besprijekorni plod i sa svom svojom beskonačnom vrijednošću. Ovo je istina čak i kad se sveta misa slavi bez prisutnosti vjernika.

Naš Gospodin Bog beskrajno je veličan uvijek kad se slavi euharistijska žrtva i prinosi hvala Bogu. Ova obveza, kaže sveti Toma, više veseli Boga nego što ga vrijeđaju grijesi svijeta, jer je sam Krist stvarni Svećenik koji prinosi, ali i stvarna žrtva koja se prinosi na svakoj misi.

Izmirenje i molitva

Ostali ciljevi euharistijske žrtve (izmirenje i molitva) koji su za našu korist i koji se nazivaju plodovima mise, zapravo ne postižu uvijek puninu za koju su sposobni.

Mi zapravo nikad ne primamo te plodove u toj savršenoj mjeri, jer se nama daju prema našim osobnim sklonostima

Ti plodovi pomirenja s Bogom i uslišanja naše molitve mogu također biti beskrajno vrijedni. I oni počivaju na Kristovim zaslugama. Mi zapravo nikad ne primamo te plodove u toj savršenoj mjeri, jer se nama daju prema našim osobnim sklonostima.

Kristova molitva umnaža vrijednost naše molitve

Što gorljivije i pažljivije sudjelujemo u Svetoj žrtvi oltara, primit ćemo veće plodove izmirenja i molitve. Kristova molitva umnaža vrijednost naše molitve do te mjere da u misi ujedinjujemo naše molitve i izmirenje s njegovima.

Iz knjige „Presveta euharistija“ o. Thomasa J. McGoverna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh