Duhovnost

ZA NAŠA UPLAŠENA SRCA

Svaki vjernik ima loše dane, bez obzira koliko je možda svet. Ali… Dok nastavljamo u svom hodu s Gospodinom, trebali bismo biti sve svjesniji da imamo sva potrebna sredstva da se pozabavimo s neprijateljem

Foto: Christian Erfurt, Unsplash

Foto: Christian Erfurt, Unsplash

 

Kršćanski život nije uvijek život mirne plovidbe. Svaki vjernik ima loše dane, bez obzira koliko je možda svet. Hvala Bogu, većina kršćana shvaća da Isus nije nazočan samo kad stvari idu dobro nego i tijekom teških vremena. On je vjeran i brižan u svakom razdoblju i suosjeća s nama kroz što god prolazimo.

njegov unutarnji čovjek bio uznemiren mnogih strahovima

Apostol Pavao je bio pogođen lošim danom kad je putovao u Makedoniju: „Doista, i kada dođosmo u Makedoniju, nikakva spokoja nije imalo tijelo naše, nego nevolje odasvud: izvana borbe, iznutra strepnje.” (2 Kor 7,5). Ovaj pobožan čovjek je priznao da je njegov unutarnji čovjek bio uznemiren mnogih strahovima.

Pun sam utjehe, obilujem radošću uza svu nevolju našu.

Pavao nije bio nadčovjek i bio je podložan istim ljudskim emocijama kao i mi. Ali bio je discipliniran i nikada se nije prepuštao osjećajima i iskušenjima koja su ih pratila. Svjedočio je: „Pun sam utjehe, obilujem radošću uza svu nevolju našu.” (2 Kor 7,4).

Prolazite kroz loš dan, loš tjedan, dugačko razdoblje utučenosti? Jeste li shrvani, obeshrabreni, i razmišljate da od svega dignete ruke? Ako je tako, pitate li se kako će Bog reagirati na vašu kušnju? Hoće li vas ukoriti ili kazniti? Ne, nikada! Pavao kaže da vam Gospodin nikada nije bliže, nikada spremniji pomoći, kao kad ste shrvani i povrijeđeni.

„Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.” (2 Kor 1,3-4).

Vjerujem da su naši loši dani često tu kako bi nas doveli do zrelosti. Dok nastavljamo u svom hodu s Gospodinom, trebali bismo biti sve svjesniji da imamo sva potrebna sredstva da se pozabavimo s neprijateljem.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

PREPORUKA!

Knjiga „Jesi li stvarno dobro?“ autorice Debre Filete.Stres, brige, anksioznost i strahovi nas često muče. Ali nije dovoljno samo jače se potruditi. Bitka s tim izazovima se ne dobiva snagom mišića i preko noći. Biti čovjek znači imati svoje granice. Bez obzira na naše napore, postoji ograničenje koliko možemo podnijeti: bilo mentalno, emocionalno, tjelesno ili duhovno.

Knjigu je moguće kupiti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh