Vijesti

SUSRET U VATIKANU // Papa Franjo susreo se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom

Foto: Shutterstock

 

Sveti se Otac jutros (24. svibnja) u Vatikanu susreo s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Donaldom Trumpom, te su pola sata raspravljali o pitanjima mira, međureligijskog dijaloga i vjerske slobode, kao i o Crkvi u Americi te njezinoj ulozi u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i potpori seliocima

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da su Papa i predsjednik Trump razgovarali o dobrim bilateralnim odnosima koji postoje između SAD-a i Svete Stolice te također o njihovoj zajedničkoj predanosti za život, vjersku slobodu i slobodu savjesti.

Promicanje mira putem političkih pregovora i međureligijskog dijaloga

Nadalje, u priopćenju stoji da su Sveti Otac i američki Predsjednik razgovarali o međunarodnim pitanjima i promicanju mira putem političkih pregovora i međureligijskog dijaloga, spominjući se na poseban način situacije na Bliskom istoku i zaštite kršćanskih zajednica.

Trump se sastao i s kardinalom Parolinom i nadbiskupom Gallagherom

Nakon završetka susreta s papom Franjom, predsjednik Trump se sastao s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Izvor: Vatikanski radio (prenosimo s dopuštenjem); Book.hr

Najčitanije

Na vrh