Roditelji i djeca

VJERUJU LI VAŠA DJECA?

Stvorimo svojoj djeci okruženje u kojem će sami tražiti Boga

Foto: Shutterstock

 

Da budem potpuno iskren, ja sam imao i jednu drukčiju viziju u svojem životu, osim one koju sam već opisao na početku ovog poglavlja. Ona joj je slična, ali nevjerojatno osobna. To je prizor koji opisujem kao „odbor za doček“. To je umna slika u kojoj vidim buduće naraštaje svoje obitelji kako idu u nebo, jedan po jedan, odjeveni u bijelo. Moja djeca. Moji unuci, moji praunuci. Ulaze u nebo, gdje ih dočekuje Krist Spasitelj. Ali dočekujem ih i ja, kao i svi ostali. Poput mojeg oca, djeda i pradjeda. I svih ostalih koji čine moj odbor za doček kada dođem pred Jaganjčevu krv u kraljevstvu vječne slave.

…naš život na zemlji, usprkos neizbježnim poteškoćama, pruža nam mnoge mogućnosti da iskusimo njegov blagoslov…

Zbog Božje milosti za čovječanstvo, kao i njegove milosti saveza s onima koji ga priznaju za Gospodina, naš život na zemlji, usprkos neizbježnim poteškoćama, pruža nam mnoge mogućnosti da iskusimo njegov blagoslov, da doživimo zadovoljstvo, da otkrijemo što znači biti sretan, osjetiti radost. Ali ne mogu se sjetiti veće radosti niti veće zahvalnosti od naviranja svetog adrenalina koje otkupljeno, uskrslo tijelo doživi kada njegovo vlastito dijete, ili djeca njegove djece, dođu pred Gospodina i uđu u vječni život s njim.

…i dok će naš odnos s našom djecom sigurno biti preobražen u nebu u nešto još i veće nego što je obiteljska intimnost ovdje na zemlji…

To nisu naši bližnji. To su naše vlastito tijelo i krv. Hoće li oni biti u onome dugom redu otkupljenih, koji dolaze iz „nevolje velike“, poznate kao život na posrnulu planetu, i dok će naš odnos s našom djecom sigurno biti preobražen u nebu u nešto još i veće nego što je obiteljska intimnost ovdje na zemlji, blagoslov uživanja u vječnosti s njima kao sinovima i kćerima Božjim, kao nasljednicima Isusove slave, više je nego što ikoje riječi mogu opisati.

Upoznajući našu djecu s Isusom, stvarajući okruženje u kojem ga mogu tražiti i doživjeti u svakodnevici i vjerujući mu da on djeluje u njihovim životima kako samo veliki Bog, koji ih je stvorio i voli ih, to može, postići ćemo nagradu za koju smo kao roditelji stvoreni i pozvani.

Ostavština.

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?” autora Terencea Chatmona. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh