Duhovnost

LIJEK RANJENOM ČOVJEKU NAŠEGA VREMENA

Strah nestaje kada… Isus nam nudi da riješimo uzroke straha, a gdje je vjera, nema straha. Strah je patnja, ali nema patnje koja u sebi ne nosi blagoslov, predamo li je Bogu 🙌🏻

Foto: KieferPix, Shutterstock

Foto: KieferPix, Shutterstock

(…)

Jedino rješenje za strahove jest karizmatsko duhovno ozdravljenje. Što detaljnije molimo, prije ćemo ozdraviti. Oslobođeni straha, ljudi se mogu osloboditi čak i mucanja jer ono može biti posljedica straha. Ozdravljenje je da postanemo svjesni kako Bog vodi povijest i ne može ne biti dobro. Tako ulazi u nas povjerenje. Oslonimo li se na Boga i vjerujemo li da je On dobar i da nas ljubi, tad On ne može nego učiniti samo dobro za nas.

Uključi u svoje misli vjeru Isusa Krista

Strah od onog što će doći nestaje kad u toj situaciji vidimo Isusa kraj sebe. Strah je tu samo kad iz naših misli i vjere isključimo Isusa. On se pretvara u utjehu vjerujemo li da usred straha k nama dolazi Isus.

Isus nam nudi da riješimo uzroke straha, a gdje je vjera, nema straha. Strah je patnja, ali nema patnje koja u sebi ne nosi blagoslov, predamo li je Bogu. Strah prikažimo Isusu, recimo mu da se bojimo i sjedinimo se s njim u Maslinskom vrtu.

Isus Krist je prisutan i ljubi nas

Predanje Bogu donosi iskustvo Božje blizine i sav strah nestaje. Rješenje je u spoznaji da je Isus prisutan i da nas ljubi, to donosi sigurnost.

Trebamo imati ideal pred sobom, to je zapravo ono što želimo postati i gledati u to, a ne u ovo što sad vidimo, tad pobjeđujemo strah. Trenirati kreposti zapravo znači nadvladavati protivštine. U strahu nam valja vjerovati da je Stvoritelj jači i da s njim pobjeđujemo. Pronađemo li Boga, koji nas ljubi, bit ćemo slobodni od straha. Punimo li se dobrim, otvaramo se dobru, možemo iskusiti milost Duha Svetog.

Nastavak pročitajte u knjizi „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh